|

Buna seara, TPU! As vrea sa stiu informeatii despre Bucuresti si legeanda sa.Va rog rasp. cat se poate de repede! fundita si 2 surprize!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Deci:
Bucuresti este capitala Romaniei avand o populatie totala de 2,3 milioane. Este situat la jumatatea distantei dintre Marea Neagra si Muntii Carpati, aproape de Fluviul Dunarea, avand clima temperat - continentala (-3 grade celsius in Ianuarie si 25 grade in Iulie). Bucuresti este un oras plin de parcuri si gradini, inconjurat de lacuri si paduri. Incepand din 1930, datorita arhitecturii sale si a bulevardelor inconjurate de copaci Bucurestiul a primit numele de 'Micul Paris'.

De asemenea este faimos pentru viata de noapte activa. Romanii sunt latini, de aceea ei iubesc intens viata.


Aeroportul Otopeni este situat la o distanta de 18 km de Bucuresti. Romania are prea putine aeroporturi, astfel pentru transport intre orase trebuie sa utilizati trenul, masina personala sau serviciul de transport public. In oras puteti apela la serviciile companiilor de taxi sau la transportul in comun ce costa 0.65€ un bilet, cu rute de 30 de minute, care cu siguranta sunt foarte aglomerate si nu sunt o garantie ca veti ajunge la timp la locul dorit. Gara de Nord, principala gara a Bucurestiului este aproape de metrou astfel accesul catre oras este foarte rapid.


Așezare geografică și relieful
Bucureștiul se află în sud-estul țării, între Ploiești la nord și Giurgiu la sud. Orașul se află în Câmpia Vlăsiei, care face parte din Câmpia Română. La est se află Bărăganul, în partea de vest Câmpia Găvanu Burdea, iar la sud este delimitat de Câmpia Burnazului.

Câmpia Bucureștiului, subunitate a Câmpiei Vlăsiei, se extinde în N-E și E până la Valea Pasărea, în S-E și S până la Câmpul Câlnăului și Lunca Argeș-Sabar, în S-V tot până la Lunca Argeș-Sabar, iar în N-V până la Câmpia Titu. S-a format prin retragerea treptată a lacului cuaternar, ca urmare a mișcării de înălțare a Carpaților și Subcarpaților și a intenselor aluvionări. În Pleistocenul superior aluviunile au fost acoperite cu loess și depozite...2004 - 2180 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta despre bucur!
era un cioban.el a intemeiat bucurestiul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cat costa un bilet wwe bucuresti pentru copii spuneti repede

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează