|

Buna TPU cine imi spune si mie obiective turistice din si de pe langa targoviste cu tot cu adrese ar fi minunat, cat mai repede, funda!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Complexul Muzeal Curtea Domneasca
Str. Calea Domneasca nr.181
Program: Luni inchis
Marti - Duminica: 8.00 - 18.30

Curtea Domneasca grupeaza monumente din secolele XV-XVIII. Prima casa domneasca, imprejmuita cu un zid de incinta din piatra, cu turnuri patrulatere, dateaza din vremea domniei lui Mircea cel Batran. Sub Vlad Tepes (1456-1462) Curtea Domneasca a dobandit noi constructii printre care si Turnul Chindiei.
Dupa domnia lui Radu de la Afumati, in timpul lui Petru Cercel au avut loc ample lucrari de constructie vechiului palat i se adauga unul nou, inconjurat de gradini, cu fantani alimentate cu apa adusa din apropierea Targovistei prin conducta din lemn de pin.
Au loc lucrari de reconstructie in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu, care au durat 7 ani. Cele doua case domnesti au fost transformate intr-un palat in stil brancovenesc.
In 1737, in timpul luptelor turco- austriece, Curtea Domneasca este arsa. Numai Biserica Domneasca a mai fost reparata.
Turnul Chindiei, in forma de astazi este rezultatul restaurarii executate in anii 1847-1851.
In anii 1907-1910, N. Ghica-Budesti, a restaurat biserica domneasca, pentru ca apoi sa degajeze beciurile vechii case, a bisericii paraclis, a baii domnesti.
Complexul Muzeal "Curtea Domneasca" cuprinde monumente de arhitectura medievala ce formeaza ansamblul Curtii domnesti, dintre care unele adapostesc expozitii:
- In turnul Chindiei: Dracula. Legenda si adevar istoric
- In biserica domneasca: Colectia de arta brancoveneasca
- In beciurile casei domnesti din sec al-XVI-lea - Din istoria Curtii domnesti, Lapidarul.
- In biserica Sf. Vineri - Colectia de icoane.

Turnul Chindiei
Inca de la intrare, vizitatorul se simte coplesit de silueta zvelta si eleganta a Turnului Chindiei, unic si maret in capatul aleii pietruite.
Functiile turnului au evoluat: turn-clopotnita in secolele XIV-XV; turn de staja si aparare in secolele XV-XVI; turn ceasornic in secolul al XVII-lea; 1853 - foisor de foc.
Vizitatorul urca 122 de trepte...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta pe google si gasesti;-)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Asa am gasit si eu pe google, oricum mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează