|

Buna TPU! Sunt nou aici si as avea o intrebare pentru voi. Am 15 ani si in aceasta vara as dori sa plec in Spania. Pentru a pleca fara parinti imi trebuie neaparat un insotitor pentru care sa semneze ambii parinti? Sau se poate pleca si fara parinti cu un act semnat la notar sau ceva de genul asta?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Deci iti trebuie facuta procura la notar, si trebuie sa ai insotitor.Ca sa treci granita la 15 ani itit trebuie buletinul, si procura in care parintii accepta ca tu sa iesi din tara cu o alta persoana(specificata in procura) ca sa te intorci iti trebuie la fel o astfel de procura.Mai multe informatii iti va da notarul! Bafta!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Conform Legii 248/2005, art.30 iti trebuie o declaratie a ambilor parinti, prin care se declara de acord cu plecarea ta in Spania si indica un insotitor major, citez:
"ART.30.(1)Organele poliţiei de frontierã permit ieşirea din România a cetãţenilor români minori numai dacã sunt însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, în urmãtoarele cazuri:
d)minorului care este titular al unui document de cãlãtorie individual sau, dupã caz, al unei cãrţi de identitate şi cãlãtoreşte însoţit de o altã persoanã fizicã majorã i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreunã cu aceasta numai dacã persoana însoţitoare prezintã o declaraţie a ambilor pãrinţi sau,
dupã caz, a pãrintelui cãruia minorul i-a fost încredinţat prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã, a pãrintelui supravieţuitor ori a reprezentantului sãu legal, care sã cuprindã acordul acestora cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective de cãtre minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmeazã sã se desfãşoare cãlãtoria, precum şi
datele de identitate ale însoţitorului respectiv." Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am fost in Italia cu verisoara mea. Insotitorul trebuie sa aiba peste 18 ani pentru care raspunde daca tie ti se va intampla ceva. De asemeni, trebuie ca ambii parinti sa semneze si cred ca si insotitorul. Sper ca te-am ajutat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Adica pe scurt daca pot pleca in Spania fara nici un parinte cu avionul in excursie la niste rude.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt in Italia si acum 1 saptamana am venit cu maicamea in tara si mamei ia trebuit o declaratie de al tata care costa 180 de euro. deci inchipuieti tu care pleci fara amandoi parinti. in primul rand prietenul tau trebuie sa aiba mai mult decat 18 ani.si dupa trebuie sa faci declaratiile din partea la amindoi parinti.winking speri sa iti faci vacanta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti pleca fara parinti daca ai pasaport si procura de la notar

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează