Întrebare recomandată |

Buna ziua, ce imi puteti spune despre statiunea Olanesti? Este frumos locul, liniste? Daca ati putea sa-mi recomandati un hotel anume poate si sa-mi spuneti daca exista bai cu apa termala in statiune care sa nu fie contra-cost, si daca exista doar contra-cost, ce cost ar fi pentru asa ceva?

Multumesc.

PS: De asemenea, daca ati putea face o comparatie intre Olanesti si Herculane, ar fi super.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna,

Statiunea se numeste Baile Olanesti. Olanesti este doar orasul care se afla inainte de statiune.

Am fost anul trecut acolo. Zona este frumoasa, linistita, prea linistita. Dar este super ok pentru relaxare. Bai cu apa termala nu sunt. Sunt izvoare acolo cu apa pentru diverse afectiuni.
Unele sunt particulare si altele sunt gratis.

Daca vrei apa de la cele private, fie platesti, fie trebuie sa te duci cu bilete de tratament. Acolo medicul lor iti recomanda care dintre izvoare sunt bune pentru afectiunile tale.

Totusi, in statiune exista un bazin acoperit. Cred ca si ala e cu bani, dar nu stiu pretul. Nu iti pot recomanda nici cazare pentru ca noi am fost doar in trecere.

La Baile Herculane nu am mai fost de cand eram copil. Totusi, stiu ca acolo sunt stranduri apa termala.

Mie una mi-a placut la Olanesti.

Aici ai cateva site-uri cu unitati de cazare. http://www.turistinfo.ro/......nesti.html

http://www.olanesti-romania.ro/

Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Băile Olănești este un oraș în județul Vâlcea așezat aproximativ în partea centrală a sa, România. Localitatea mai este supranumită și „Izvoarele de aur", nume datorat izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone sau izotone.
Potrivit legendei, puterea binefacatoare a apelor minerale de la Baile Olanesti a fost cunoscuta chiar din timpul romanilor, de la care - se banuieste - au ramas niste ziduri vechi din piatra în apropierea izvoarelor.

Prima atestare documentara a localitatii Baile Olanesti dateaza din 19 iulie 1527.

Apele minerale de la Olanesti sunt mentionate prima data intr-un hrisov din 1760 si sunt numite ape tamaduitoare, acestea aflandu-se pe mosia clucerului Toma Olanescu care construieste primele camere de bai.

In privinta denumirii localitatii Olanesti, parerile sunt impartite. Unele izvoare sustin ca numele statiunii provine de la cavalerii armatei austriece. Acestia se numeau "olane", respectiv "ulani". Altii sunt de parere ca numele se datoreaza in mare parte boierilor locului, cum ar fi Toma Olanescu. Vestea efectului tamaduitor a fost intarita chiar de conducatorul Revolutiei din 1821, Tudor Vladimirescu, care se retragea aici, pe mosia Olanestilor Impreuna cu grupul sau de boieri.

Primele analize ale acestor ape au fost facute de dr. Karl Friedrich Siller in anul 1830 ceea ce a determinat cresterea numarului de beneficiari ai tratamentului de aici. In anul 1853-1854 se face a doua analiza de catre Petrache Poenaru, iar mai tarziu, de profesorul de chimie Alexe Marin.

In urma cererii generalului dr. Carol Davilla, care vizitase statiunea impreuna cu elevii scolii de medicina din Bucuresti, In anul 1869, d-rul chimist Bernath Lendway face o noua analiza a izvoarelor si comunica rezultatul in ziua de 14 iunie 1869 printr-o telegrama in care isi manifesta surprinderea si incantarea, numind apele ca fiind "de natura extraordinara".
In anul 1873 apele minerale...2004 - 2117 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează