Eu salata de ton o fac cu legume inghetate de la supermarket, binenteles ca le fierb mai intai(morcovi, porumb, mazare, conopida, brocoli), ceapa taiata in fasii lungi, fasole boabe(bruna)si ton in ulei din conserva, mai adaug putin ulei de floarea soarelui, sare, otet dupa gust(nu e obligatoriu), bulion si pastele fierte.Alta reteta cu aceleasi ingediente, doar ca ceapa o tai marunt si o calesc in ulei pana ia o culoare rosiatica, apoi pun boia si o mai calesc putin(ai grija ca daca boiaua se caleste prea mult devine amaruie), dupa care o sting cu o lingura pasta de rosii, un pahar de apa si un cub Knorr. O las sa fiarba inabusit pana e facuta bine ceapa, iar pe final inainte cu cateva minute pun 2foi de dafin. Daca ceapa nu e facuta si e necesar mai adaug apa.Sosul format il amestec cu pastele, tonul in ulei, fasolea boabe, legumele si sare dupa gust. Ultima reteta obisnuiesc sa o gatesc, noua ne place mult!
Ai putea sa adaugi :
-smantana
-ciuperci
-porumb
-bulion
-masline
-cascaval
-sos de rosi
-maioneza
-usturoi
-ceapa
alege ce vrei pofta buna!
funda please
Poti adauga porumb, legume dulci, chiar si branza. In general pastele cu ton se servesc calde cu cascaval/branza sau mozarella ras peste.