Asta cu oricine poate sa-si procure online, nu i chiar așa.
sunt persoane care mai mult decât Facebook, si altre platforme de socializare nu cunosc…
Sunt unele persoane care prefera sa mearga in vacanta doar sa se relaxeze si sa nu aiba grija organizarii sejurului, cu ce zboara, unde se cazeaza, unde mananca, ce viziteaza, prin urmare apeleaza la programele unei agentii de turism. Putem lua cazul unei destinatii noi, pe care n-o cunoastem, poate fi un avantaj a avea asistenta din partea unui reprezentant al agentiei. Sau pot fi cumparate unele pachete avantajoase, transport si cazare.
Mai e si un avantaj de natura pecuniara, deloc neglijabil; sunt unele agentii de turism, care printr-o colaborare continua cu unitatile de cazare sau cu companiile aereo, reusesc sa obtina discounturi considerabile la pachetele de servicii care se adreseaza grupurilor, asa incat, uneori fie circuite fie sejururi in locatii de lux apar in oferta lor la preturi convenabile pentru consumatorul final. Grupul il formeaza agentia care vinde respectivele pachete individual.
Agentiile de tursm iti ofera pachete, nu bilete de avion, alea le poti procura singur online. Dar sa obtii o vacanta, adica bilet de avion, cazare, masa etc, poti si singur dar nu la pretul acelor agentii, ci la preturi mult mai mari, asa ca de aia inca exista acele agentii de care spui.
De aia se numesc de turism, tu te duci in Singapore cu biletu tau de avion caine surd la vanatoare, habar nu ai ce o sa faci, unde o sa stai si asa mai departe. Poti sa gasesti si cazare si restul tot online, dar is scumpe. Daca esti milionar nu-i problema, dar de esti milionar nu stai tu sa cauti online sa faci rezervari si alte alea, platesti, ca de aia esti milionar
Daca esti parlit doar iti permiti asa un bilet de avion, cazare si masa, atunci cauti tu, dar cum am zis no sa gasesti preturile ce ti le ofera o agentie.
Acu esti lamurit? Cred ca nu esti, o sa intrebu de ce au aia preturi mai mici? Au preturi mai mici ca ei aduc clienti permenent acelor hoteluri, companii aeriene, restaurante si asa mai departe, s-a format aceasta relatie, este ca si la orice vinzare, la produse, tu nu poti cumpara un produs la pretul care il cumpara un supermarket de exemplu, chiar daca tiar vinde fabrica tie direct, til vinde mai scump decat l-ai cumpara de la magazin
Acu esti lamurit? O sa intrebi de ce este asa? Pentru ca asa functioneaza lumea, asa functioneaza marketul, nici nu se va schimba prea curand.
Daca esti tantalau te duci la agentie dai bani pe comision pentru aceleasi servici care leai putea face singur. daca inchiriezi singur avion hotel airbnb etc ajungi mai ieftin ca o agentie
Ca sa traiasca si altii fara munca!
Le vad utile pentru destinatii cu risc. Atat.
Ei negociaza cu companiile aeriene, cu hotelierii, preturi mici. Diferenta pana la cat platesti tu, e profitul lor. Iar cat le platesti lor poate fi de multe ori mai scump decat daca mergi pe cont propriu. Repet, depinde si de destinatie.
Am facut o ecursie cu o agentie. M-am lecuit. Nu mi-au oferit ce au promis. Acum, daca esti din ala care vrei sa stai mi mult la masa si seara la petreceri, e bine ca ai cu cine. Dar eu nu asta voiam. Pot sa petrec si acasa fara sa dau bani in plus.
Acum merg pe cont propriu, vizitez ce vreau, imi fac programul cum vreau. Si nici financiar nu ies rau.
Apropo de destinatii cu risc: a mers un coleg cu familia in Egipt. I-a dus doar la plaja si scufundari. Asta se poate si la noi, inclusiv scufundari. Nu au vazut Mormintele regilor. Au vrut sa vada piramidele si au platit excursie separata. Pentru care au calatorit 2 nopti, ca nu li se asigura cazare. Au dormit in masini. Pai, asta nu e vacanta!
Este ca și cum ai întreba "dacă pot să-mi fac mâncare acasă, de ce există restaurante?".
Pentru mulți oameni este mai comod să discute direct cu o agenție de turism care le organizează absolut tot (zbor, transferuri, cazare, etc) decât să se chinuie să le rezerve pe cont propriu pe fiecare în parte.
În plus, de multe ori agențiile pot obține prețuri mai bune la anumite pachete decât ai putea obține tu pe cont propriu cumpărând separat fiecare lucru.
Tocmai am fost într-un sejur în Corfu cu o agenție. 7 zile, cameră dublă (fără mese) hotel 4*, zbor cu avionul și transfer (cca 40km) la hotel incluse, mai puțin de 700 €.
Ia spune, găsești așa ceva pe cont propriu?!?
AlaskaYoung17 întreabă:
arminaaaa întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
LisaJulie întreabă: