| RainWind a întrebat:

Deci, lămuriți-mă și pe mine cum e asta cu închiriatul de apartamente în regim hotelier.

Eu vreau să închiriez prin booking și-mi tot apar apartamente, însă eu nu înțeleg de fapt ce închiriez? Închiriez doar o cameră în acel apartament sau închiriez tot apartamentul?

Și nu m-ar deranja și dacă ar fi doar o cameră, însă aș vrea să știu că dacă închiriez voi avea intimitate deplină și voi fi alone în acel apartament și nu voi da nas în nas cu alții pe hol, prin bucătărie sau să facem cu rândul la baie.

Deci aș vrea să fiu sigură ce închiriez, lămuriți-mă, mulțumesc!

Și îmi recomandați și mie alte camere, de preferat de hotel sau motel ori pensiune, dar să aibă musai terasă sau balcon, în cameră, nu la comun. Deci recomandați-mi și mie un astfel de hote, hostel, motel sau pensiune. Thanks!
Am uitat să specific că pentru București doresc, cât mai în inima Bucureștiului în ziua de Crăciun și dacă se poate până în 400 de lei, max 500 de lei, camera.
Mulțumesc!?

9 răspunsuri:
| Kiran a răspuns:

1. Depinde de contract, uneori proprietarii dau unor agentii sub contract imobilul, iar daca apartamentul are 2 dormitoare, pot sa il ofere in booking ca 2 camere separate.

2. Vei avea intimitate in respectiva camera si depinde de perioada cand vrei sa inchiriezi si de sezon (in perioda asta de craciun/revelion daca alegi un oras mare, probabil vei avea coleg/colega sau chiar un cuplu vizavi in acelasi apartament dar in camere diferite)

3. Slabe sanse sa gasesti la 400-500 lei o camera pe o zi in Bucuresti mai ales in perioada sarbatorilor, proprietarii tind sa ridice preturile iar agentii sa mareasca suma de inchiriere motivand ca exista evenimente in zona.

| Solane a răspuns:

Personal am evitat inchirierile de apartamente. Dar se inchiriaza in general intregul apartament. Te costa destul. Sunt totusi unii proprietari care inchiriaza camere intr-un apartament mai mare. Atunci, stai la rand la baie. Plus alte eventuale neplaceri.
Daca esti singura, e de preferat sa mergi la o pensiune. Majoritatea au baia in camera. Foarte putine au terasa sau balcon. Pentru asta va trebui sa-ti cauti singura unitate cu unitate. Stiu ca pe Booking poti selecta ce cauti. Dupa ce selectezi perioada, bifezi: apartament sau ce vrei; cu balcon, etc. Asa reduci numarul unitatilor. Cauti intre ele si alegi ce iti place.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In general pe booking mai toate aprtamentele se inchiriaza integral unei singure persoane.

Doar pe Airbnb ai optiunea sa imparti si nu cred ca se practica in Romania.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Kiran):

Mai nimeni nu inchiriaza in Romania apartament mai multor persoane. Daca nu ai folosit genul de platforme nu da informatii false.

Si Bucuresti nu e o destinati turistica e plin de apartamente libere in perioada de Craciun si la chiar 200 lei apartamentul intreg. Inca odata nu indu oamenii in eroare daca esti pe langa subiect ca nu are sens.

| Wukong a răspuns:

Pai eu cred ca tu nu te-ai uitat mai bine in aplicatia Booking, ai optiuni, alegi ori camera ori apartament, si apartamentul e mult mai scump de inchiriat, camera e de obicei mai restransa dar are macar o baie care nu e la comun, apartamentul de obicei are toate facilitatile si bucatarie si baie inclusa totul la privat, dar repet, iti depaseste bugetul

| Kiran a răspuns (pentru suntserios):

Am apartament in sectorul 3 oferit sub contract unei agentii, 1 camera o are o fata, cealalta camera este o alta fata la universitate, iar chestia cu datul chiriei unei persoane pe camera se face mai des la apartamente cu 3+ dormitoare.
Exista turisti ce viziteaza centrul vechi sau alte cladiri istorice, nu toti avem 1500-2500 lei chirie pentru un apartament cu 2 camere si conditii extra. Totodata sunt 2-3 milioane de oameni in capitala, tu le citesti gandurile la toti?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Kiran):

Confunzi grav, dar grav de tot datul in chirie cu inchirierea in regim hotelier. Sunt doua lucruri total diferite. Aici se vorbea de Airbnb si Booking in regim hotelier nicidecum de contract de chirie de durata.

La fel confunzi grav turistii cu chiriasii de lunga durata.

| goguPatent a răspuns (pentru Kiran):

Întrebarea era destul de clara despre închirierea in regim hotelier

| GabiDumitrescu a răspuns:

Airbnb e ceea ce vrei de fapt, nu Booking. Legat de ce primesti pentru ce platesti, depinde de la caz la caz. Casca ochii bine la descriere si o sa te lamuresti...