|

Hei TPU.A fost cineva intr-un muzeu al lumii,cum ar fi Luvru,Prado,Ermitaj,d'Orsay,National Gallery of Art, Uffizi s.a? Cum vi s-a parut si ce v-a impresionat cel mai mult(tablouri, sculpturi, ghizi)? Ce alte obiective v-au placut? Cam cat coasta bilentul de intrare si daca este mai scump decat intrarea la un muzeu din Romania? FUNDA!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Am fost prin Londra la British Museum, la Roma la Vatican.

In Londra intrarea e gratis la multe muzee, la Vatican era cam 20euro un bilet, dar nu se poate compara cu niciun muzeu din Romania.

Ghizi nu am folosit pe nicaieri, e pierdere de timp din moment ce la fiecare exponat este scris cate ceva.

M au impresionat caldirile in sine iar exponatele sunt adevarate lectii de istorie. La Vatican erau niste sculpturi geniale avand in vedere ca aveau peste 2000 ani.

Sunt si prin Ro muzee compareabile, spre exemplu Antipa din Bucuresti, e destul de bine organizat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am fost. La Ermitaj, Musei Vaticani, National Gallery, British Museum, Kunsthistorisches Museum dar și la alte muzee și expoziții mai puțin cunoscute. Impresiile mi le-am expus pe larg pe un sait de specialitate (detalii prin p.m. dacă vrei).
Din păcate, indiferent dacă biletul de intrare e sau nu mai scump decât la noi, acele muzee se bucură de o mai mare bogăție de exponate, de importanță istorică și artistică net superioară celor de la noi. Dar asta nu înseamnă că nu mai merită să vizitezi Muzeul de Artă, sau Bruckentalul doar din acest motiv. Avem și noi destule de văzut, și e păcat să mergi pe alte meleaguri fără să vezi și ce comori sunt la doi pași.
PS în marile capitale (dar nu numai) exista carduri turistice care oferă la un preț rezonabil reduceri semnificative de prețuri la mai multe atracții turistice, putând astfel ieși mult mai ieftin față de o experiență similară neorganizată cu grijă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Va*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează