|

Hey TPU! ^^ am nevoie de un piculet de ajutor!happy Cine stie care a fost regiunea [din lume] in care s-au inregistrat cele mai mici precipitatii si cele mai mari precipitatii?^^ Si cat?big grin Ofer fundita!^^ Multumesc.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cele mai putine precipitatii:
Vaile uscate, Antarctica

Media cantitatilor de precipitatii: 0 mm

Desi Antarctica te duce cu gandul la o imensitate acoperita cu zapada, o parte din aceasta - Vaile uscate - reprezinta de fapt cel mai uscat loc din lume. Vaile au o umiditate extrem de scazuta si aproape niciun pic de gheata sau zapada care sa le acopere, fiind cea mai mare zona fara gheata de pe continentul Antarctida.

Aceste vai, al caror climat este cauzat in parte de niste vanturi puternice care bat si cu 322 de kilometri pe ora, sunt considerate a fi mai apropiate decat orice alt loc de pe Terra de planeta Marte, in ceea ce priveste conditiile, cercetatorii studiind ecosistemul pentru a intelege mai bine suprafata planetei Marte.


Cele mai mari cantitati de precipitatii s-au inregistrat pe versantul de sud-vest al Muntilor Himalaia, in arhipelagul Hawaii si pe versantul vestic al muntelui Camerun, din Africa tropicala. La Cherrapunji, in Republica Bangladesh, pe platoul Kasia, la 1 313 m altitudine, cad anual aproape 12 000 l/m2. (Cherrapunji, dealtfel, este considerat polul ploilor de pe glob, fiindca, din august 1860 pana in iulie 1861 in aceasta localitatea s-au inregistrat 26 461 l/m2 ). Tot aici a fost cea mai mare cantitate de precipitatii cazute in 24 de ore, in luna iunie 1974 – 974 l/m2. In Romania, in iulie 1926 au cazut la Letea, in Delta Dunarii, 600 l/mp2, cea mai mare cantitate de precipitatii inregistrate in 24 de ore, iar la 7 iulie 1889, la Curtea de Arges, in 20 minute au cazut 205 l/m2, adica 10 l/m2 /min.


SPER SA TE AJUTE!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

In Vaile uscate din Antarctica s-au inregistrat cele mai mici precipitatii.
Cele mai mari cantitati de precipitatii s-au inregistrat pe versantul de sud-vest al Muntilor Himalaia, in arhipelagul Hawaii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Google wikipedia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Mawsynram-cele mai mare precipitatii
http://ro.wikipedia.org/wiki/Calama,_Chile-cele mai mici precipitatii
Sper ca ti-am fost de ajutor! :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru madymaryflor):

Imi cer scuze, e "cele mai mari", iar site-urile sunt fara "cele".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează