|

Heyy TPU am si eu o intrebare imi puteti spune si mie niste specii de animale si plante din madagascar dau fundita:dbig grin

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In ceea ce priveste flora si fauna, Madagascarul este un loc spectaculos, in care traiesc peste 12 000 de specii de plante si animale unice in lume. Iata cateva exemple de vietuitoare si arbori de pe insula: lemurii maronii (specie pe cale de disparitie), Sifaka si cameleonul Brookesia perarmata, boul cu cocoasa, pasari endemice, broasca testoasa, fossa (o felina inrudita cu mangusta), gargarita cu gat de girafa. Dintre arbori enumeram: arbori valorosi – abanos, eucalipt, bumbac, santal, baobab, arborele de paine, palisandru. De asemeni aici intalnim numeroase specii de orhidee. Exista si o specie noua de palmier care infloreste si rodeste dupa 100 de ani de existenta, dupa care, in cateva luni, moare. Unii copaci baobab, numiti Adansonia Grandidieri, au o vechime de peste 800 de ani si ajung pana la 30 de metri inaltime.

3 răspunsuri:
| a răspuns:Are un fundulet obraznic
Blonda are nevoie de ajutor
Bataie intre soferi in Rusia
A fost condamnat pe viata
Aproximativ 24.216 de specii animale si vegetale sunt pe cale de disparitie in lume, potrivit ultimei liste rosii publicate de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii si a Resurselor Naturale (IUCN).

Din cele 61.900 de specii studiate, 801 au disparut deja, cum este cazul rinocerilor negri, decimati de braconaj. Alte 4.000 sunt in pragul extinctiei, iar 5.700 sunt intr-o situatie disperata, informeaza site-ul MaxiSciences.

"Trebuie aplicate urgent masuri de conservare a speciilor amenintate", afirma Simon Stuart, presedintele Comisiei de salvare a speciilor din cadrul IUCN. "Trebuie sa se gestioneze mai bine habitatele, astfel incat sa se imbunatateasca rezultatele reproducerii, pentru a impiedica disparitia, de exemplu, a rinocerului de Java", adauga acesta.

IUCN este ingrijorata si de soarta reptilelor. 40% din reptilele terestre din Madagascar sunt amenintate cu disparitia. De asemenea, cinci din cele opt subspecii de ton sunt in mare pericol, ca de exemplu tonul rosu de Sud, tonul rosu de Atlantic sau tonul alb.

Speciile vegetale sunt si ele in pericol. Din cauza exploatarii excesive, mai multe plante folosite in scopuri farmaceutice sunt pe cale de disparitie. Este cazul plantei Taxus contorta, folosita pentru producerea de Taxol, un medicament folosit in chimioterapie. Si bradul de apa (Glyptostrobus pensilis), foarte raspandit in China si Vietnam, este victima distrugerii habitatului sau din cauza agriculturii intensive.

"Lista rosie a IUCN este un indicator critic al starii de sanatate a biodiversitatii. Daca nu actionam acum, generatiile viitoare nu vor sti cum arata un brad de apa chinezesc sau un cameleon cu nas ciudat", afirma Jean-Christophe Vie, director adjunct al Programului IUCN pentru specii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna.www.ecology

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Specii de arbori: abanos,palisandru,eucalips,bumbac,santal,baobab si arborele de paine
Animale:
Maimutele lemuriene,boul cu cocoasa,crocodili,cameleoni, papagali, soparle.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează