| Tanner a întrebat:

Imi place mult arhitectura cladirilor vechi si detest arhitectura socialista(blocuri gri care incita la depresie).In Romania avem cateva orase care sunt bogate cultural dar am cateva intrebari:

1)A mai ramas ceva din frumusetea acestor orase? Stiu ca in Bucuresti s a demolat pentru constructia blocurilor dar in celelalte orase(Timisoara, Oradea, Sibiu etc.)s-a intamplat aceast lucru sau zona veche a fost lasata in pace iar blocurile au fost construite in expansiunea oraselor?

2)Am fost in Sighisoara si pot spune ca acela este un oras muzeu in adevaratul sens al cuvantului dar putem spune acelasi lucru si de restul.Fiind in trecere prin Brasov am ajuns la concluzia ca zona veche ocupa o portiune foarte mica din oras si majoritare sunt blocurile. Poate gresesc(sper sa fie asa).In fine, ce istiti despre restul oraselor:Sibiu, Timisoara, Oradea, si Brasov.Sunt zonele istorice mari sau predomina arhitectura socialista? Pot fi numite acestea orase muzeu ca in alte tari occidenctale sau sunt mai degraba niste umbre ale trecutului peste care a venit bolsevismul?

3)Nu am apucat sa vizitez Oradea(pe restul le am vizitat dar nu am putut aprecia intinderea zonelor istorice in comparatie cu zona blocurilor) insa zona istorica are o arhitectura foarte frumoasa din ce am vazut in poze.In Oradea predomina arhitectura veche sau blocurile? FUNDA!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Zona veche din Brasov este destul de intinsa sa stii, la fel si in Sibiu... in principiu orasele mari Cluj, Iasi, Timisoara au fost mancate de blocurile gri

1 răspuns:
| DespreHostel a răspuns:

Daca vrei sa vizitezi un oras cu multa arhitectura veche viziteaza Timisoara si Iasi-ul.