|

Imi puteti da mai multe detalii despre originalitatea continentului Australian?

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Perioada minimă de timp general acceptată pentru apariţia primilor populaţii umane în Australia este de cel putin 40.000 de ani în urmă[2]. iar în susţinerea premisei stau siturile excavate ce datează în jurul acestei perioade.

Dovezile arheologice indică locuirea umană în partea superioară a râului Swan din Australia de Vest în urmă cu 40.000 de ani; în Tasmania (la acel moment conectat prin intermediul unui pod de pământ) s-a ajuns în urmă cu cel puţin 30.000 de ani[3][4]. Alţi arheologi au susţinut că unele situri datează în jurul datei de 60.000 de ani, dar aceste afirmaţii nu sunt universal acceptate[5].

Dovezile palinologice din sud-estul Australiei sugerează o creştere a activităţilor focului datând undeva în urmă cu aproximativ 120.000 de ani, ceea ce a fost interpretat ca reprezentând activitatea umană dar localizarea temporală a acestor dovezi a fost puternic contestată[6]. Charles Dortch a identificat unelte din piatră aborigene, găsite la Rottnest, ca datând probabil de acum 70.000 years, facându-le printre primele dovezi ale existenţei homo Fundabig grin?

1 răspuns: