anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La aeroport la controlul documentelor (când zbori dintr-o țară membră Schengen în altă țară membră Schengen, tu fiind din România) ce anume se întâmplă? Persoana respectivă doar verifică dacă ești tu cel din poza de pe cartea de identitate și dacă informațiile de pe ea corespund cu cele de pe boarding pass sau ți se pun și întrebări, ești introdus într-o bază de date sau alte lucruri de genul acesta? Vă mulțumesc!

5 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

De fiecare data am trecut fără probleme, verifica cartea de identitate, biletul și dus ești până la poarta avionului ori ieșirea din aeroport. Dacă le dai ca o persoana suspecta te duc într-o cameră pentru percheziție.

| Violleta2022 a răspuns:

Ti se verifica actul de identitate, bagajul de mana se scaneaza si daca ai nenorocul sa te verifice aleator, atunci te purica pe corp si iti rastoarna bagajul de mana, sa vada ce ai inauntru, lucru cu lucru.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atat timp cat esti in spatii Schengen nu te mai controleaza nimeni indiferent ce cetatenie ai tu.

| goguPatent a răspuns:

In general cand esti in spatiul Schengen nu te controleaza nimeni la documente decat in cazuri speciale. Si daca o face e doar o verificare simpla la acte la fel ca atunci cand intri din Ro in Schengen

| oz_1736 a răspuns:

S-a uitat la mine si la buletin, a scris ceva in calculator si atat. Mi s-a intamplat o data ca m-a luat afara din rand, m-a dus intr-o camera unde mi-au facut perchezitie corporala si la bagaje. Banuiesc ca a fost ceva de rutina.