| throwaway45747 a întrebat:

Pentru cei care sunt de ceva vreme în UK, cum sunt percepuți românii de către englezi? Din ce am citit pe internet, nu au o părere prea bună despre noi, din moment ce, știți, sunt mulți țigani acolo. Eu însumi am fost "binecuvântat" cu un ten măsliniu și cu părul negru, așa că mi-e puțin teamă că aș putea primi priviri răutăcioase de la englezi în timp ce merg pe stradă (eu și tatăl meu intenționăm să mergem în vizită la verii mei din Bloxwich). Le primesc deja de la conaționalii mei, așa că nu m-aș mira dacă englezilor nu le-ar plăcea prezența mea în țara lor. De asemenea, am auzit despre un englez care a înjunghiat un evreu pe stradă, în plină zi, cu martori în jur și tot tacâmul, chiar anul trecut. Pentru o vreme, acest lucru a contribuit de asemenea la reticența mea de a merge în vizită la verii mei. (scuze daca am ales categoria gresita!)

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns:

Daca nu faci probleme nu vor avea nimic cu tine.

| FreddieM a răspuns:

Frica de rasism o ai din cauza mentalitatii natiunii din care faci parte. Mergi in UK si chiar te vei simti cetatean al lumii. Aia chiar isi respecta aproapele, indiferent de originea lui si felul lui. Nu vei auzi niciodata nici cea mai mica aluzie legata de origini sau aspect, poti sa fii stramb, supergay, cu turban in cap, sa fii negru sau verde, sa ai creasta roz, in ochii lor esti un simplu si normal om. Dar nu cred ca vei interactiona cu vreo-unul, poate doar la aeroport, la bar (pub) sau la restaurant cu ospatarul.
Drum bun si succes.

| SingleForOne a răspuns:

Așa sunt aproape peste tot, dar dacă îți vezi de ale tale, ești pozitiv, cu zâmbetul pe buze, interacționezi când poți, mereu stai pe mod defensiv, nu cred că vei avea probleme...

| troleibuz a răspuns:

Sunt rasisti, dar daca iti vezi de treaba ta nu cred ca te vor deranja.

| Adolf8 a răspuns:

Nu îți face griji, să nu îți pese de gura lumii, să nu îți pese de alți romanii care au făcut ceva negativ, tu ești tu, și trebuie sa rămâi natural. Să mergi pe strada de parcă ai fi acasă! Fi liber, aceasta planetă este pentru toată lumea!

| MarShMalLoWW a răspuns:

Nu m-as grabi sa interactionez cu ei, dupa dezastrul de la UEFA 2020 ¯\_(ツ)_/¯

Întrebări similare