| Gabriell_Luyss_1999 a întrebat:

Salut, am și eu o întrebare, va rog frumos, această întrebare este pentru cei care au mai călătorit și prin călătorit mă refer la SUA. Cei care ați călătorit din cate am înțeles eu și am citit pe internet ca să pleci in SUA cu '"viza" trebuie sa le arăți că ai o casa pe numele părinților tai sau apartament. Eu de obicei stau cu chirie, ar merge să călătoresc ca să le arăți că te vei întoarce timp de 60 de zile sau 90 nu mai știu sigur sau dacă ai o chemare de acolo aici în Romania sa mergi in SUA, daca ai pe cineva depinde și de gradul care este adică părinții sunt gradul 1 și 2 copiii daca te-ar chema, un frate sau o sora de acolo ar merge daca fratele sau sora te-ar chema acolo langa el sau ea ar merge?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

In USA poti ajunge cu viza de turist, viza de munca sau viza de emigrant.
Viza de turist se acorda pe o perioada determinata, in care tu trebuei sa demonsterzi cu extarsul de cont bancar, ca ai suma necesara sa calaoresti acolo si sa-ti platesti hotelul ep taota perioada sederii. daca ai acolo un prieten sau un frate, acela iti poate da o declaratie ca te tine la el, unde statul american stie unde mergi si daca nu iesi la data expirarii vziei din USA, merge si-l poate aresta pe cel care te-a gazduit, ca sa nu te fii omorat.

Viza de munca se obtine inainte de intarea in USA, prin contract incheiat online cu o firma americana, care te angajeaza pe o anumiat perioada determinata.

Viza de emigrare se obtine de la Serviciul de emigrari in momentul cand doresti sa emigrezi acolo, indiferent ca ai un membru al familiei acolo sau doresti sa emigrezi pe profesia ta, care este in lista lor de cerinte.
Exista un punctaj pe care trebuie sa-l intocmesti la visa de emigrare, bazat pe varsta, profesie, bani pe acre-i duci acolo samd.
mai exista si o viza a loteriilor, care de obicei este aprobat printr-o tragere la sorti, daca ei considera ca esti eligibil.
Prima si cea mai importanta conditie eliminatorie este sa ai certificare IELTS sau Cambridge ca ai trecut cu nota buna, testul de limba engleza.

Daca fratele sau sora te cheama acolo, nu poti ramane pe veci acolo, decat cat iti permite viza de turist, care nu-i mare de 3 luni.
Dupa cum am explicat, ca sa ramai acolo si sa stai la frate-tu, tot trebuie sa ai o viza care sa-ti permita sederea, de munca sau emigrare.
In orice caz, USA are inchise granitele acum atat pentru vizitatori cat si pentru emigranti, din cauza pandemiei. Inca nu s-a stabilit ziua cand vor da drumul, dar se pare ca mai dureza 1-2 ani, pana se stinge pandemia.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Viza de turist pentru SUA se ia mai simplu decat se vorbeste pe net. Acte de genul priorități, credite la banca etc etc se cer doar in anumite cazuri. Nu e o chestie obligatorie. Mie la interviul de viza mi au pus fix 4 intrebari si atat

| Gabriell_Luyss_1999 explică (pentru suntserios):

Care au fost acelea 4 întrebări pentru a merge

| suntserios a răspuns (pentru Gabriell_Luyss_1999):

Niste chestii generale de genul Unde merg si ce vreau sa vizitez.
Cu cine merg
Cu ce ma ocup
Si o intrebare mai la subiect...
ce relatie am cu persoana de contact pe care am trecuto acolo in formular cand am aplicat.