| andreijlz96 a întrebat:

Salutare.
In viitor iau in calcul mutarea in SUA,deoarece imi doresc de mic sa ma stabilesc acolo si in Romania simt ca nu o sa ai un viitor.
As vrea sa ma inscriu la urmatoarea loterie a vizelor, care nu prea stiu cand o sa fie. Adica 2021 ori 2022?
Am cautat pe net, dar nu prea m-am lamurit.
Acum am 24 de ani cu liceul terminat, fara bac sau vreo calificare.
Am tot citit pe forumuri ca trebuie sa ai bacul sau o calificare.Altii zic ca nu trebuie sa ai. Si de aceea sunt cam debusolat.
Multumesc!

6 răspunsuri:
| ancaval a răspuns:

Poți și în România să realizezi ceva, dar depinde și de pretențiile tale. Peste noapte NU a reușit nimeni. Totul necesită timp. Fără ajutorul părinților mei am făcut o facultate la fără taxă și am o meserie. Se poate.
Crezi că în America e mai bine? Cam cât de bine?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca nu ai nici rude in SUA, stai calm. Loteria aia a vizelor nu e chiar ca lozul in plic. Nu tu programator, nu tu petrolier, nu tu familie deja pe acolo... stai calm. Ai sanse nule.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, trebuie sa ai calificari sau studii superioare, ca nu primesti puncte si nici sansa, sa intri la loteria vizelor, fiindca fara calificare au si ei destui si nu mai primesc pe altii.
Dar este simplu, intri pe site-ul guvernului american si vezi conditiile pe care trebuie sa le intrunesti, ca sa poti depunde dosarul.
Ti-ai luat testul cambridge sau IELTS, pentru limba engleza? Findca acela este proba eliminatorie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pentru loteria vizelor 2022 te poți înscrie acum.
Dar trebuie să te gândești la asta.
Loteria vizelor te selectează dintr-o mare de solicitanți.
Apoi urmează un inteviu în care te întreabă ce meserie ai, cum vrei să te întreții acolo, ce vrei să muncești acolo. Dacă nu ai răspuns la asta, te anunță că nu ți se acordă viza.

| Nonolita a răspuns:

1. https://www.capital.ro/......zelor.html
2. E de anul trecut, dar citeste: https://ro.usembassy.gov/ro/programul-loteria-vizelor-dv-2021-2/
3. Cum spunea cineva mai sus, Loteria nu e tocmai loterie. Se extrag dintre cei cu punctaj maxim. De ce crezi ca se face acel punctaj? Da, trebuie sa ai bacalaureatul cel putin si o calificare. De preferat o facultate unde ei duc lipsa de specialisti.

Răspuns utilizator avertizat