| alexdrugs a întrebat:

Salutare TPU, am achizitionat de curand un city break la roma pentru doua persoane si am primit un voucher pentru hotel cu care merg la receptie la ei (in Roma) si un singur bilet de avion cu un singur cod ceva de genu XX000X ( e doar un exemplu) si pe el sunt trecut si eu si persoana cu care merg, este ok? Un singur bilet pentru doua persoane pentru tur si retur? Nu am calatorit niciodata cu avionu si nu prea ma pricep, daca imi puteti spune si pasii la aeroport, dau funda big grin!

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Cu acel „bilet" intri pe pagina companiei aeriene cu care pleci și îți faci check-in online.
Cu acel check-in tipărit (mai precis, cu formularele pe care le vei primi pe mail după efectuarea formalităților) mergi frumos la aeroport.
Intri, mergi la check-in dacă ai bagaj de cală și îl predai (preferabil să treci pe la un nene care înfoliază valiza înainte de asta).
Pe urmă, cu boarding-pass-ul și pașaportul (cartea de identitate) în mână, intri la controlul de securitate. Pui în tavă hainele groase, eșarfa etc. geanta sau bagajul de mână; telefonul, tableta, laptopul ori alte electronice se pun separat, scoase din ambalaj. Dacă ai lichide sau geluri care pot trece de control (au sub 100 ml), trebuie și astea puse (în pungă de plastic resigilabilă) la vedere.
După aia te duci la control pașapoarte (dacă e o cursă externă), și apoi la poarta de îmbarcare scrisă pe boarding-pass (dar privește și afișajele! uneori apar schimbări de ultim moment!).
Aici aștepți până vin angajații de la serviciile aeroportuare care se ocupă de îmbarcare și când anunță îmbarcarea le dai boarding-pass-ul și treci la autobuz (sau prin burduf) spre avion.

| RxTx a răspuns:

Salutare! la ce companie aeriana ai biletul?
1) iti faci pasaport daca vrei sa fii tratat ca un om nu ca un animal fara nici un fel de dreptuiri. Daca vrei sa fii tratat ca un domn nu ca un catel trebuie sa ai pasaport biometric. ma refer in relatia cu autoritatile.
2) Scoti biletul la imprimata, Intri pe site-ul companiei aeriene te uti bine acolo cate Kilograme si ce dimensiuni trebuie sa aiba bagajul tau! Iti faci bagazul putin mai usor si mai mic de cat scrie pe site! pui in el si o sacosa daca cumva se rupe geanta sa ai in ce sa iti pui cele mai importate lucruri.
Ca sa nu dureze mult controlul faci lista cu tot ce ai in bagaj pe o foaie de hartie scoasa la imprimata scrii pe ea inventar
apoi enumeri tot ce ai in bagaj. atat in romana cat si in engleza cat si in italiana.,
Telefoanele mobile lipesti o hartie pe spatele lor cu IMEI-ul lor si scrii numele tau mai scrii numarul de telefon si CNP-ul tau.
Pentru laptop-uri si telefoane este bine sa ai o factura ceva o hartie bon! recomandat nu pentru la vama ci asa cand pleci in strainatate. Daca ai haine scumpe care pot fi considerate ca sunt ciordite ca sa nu iti ia ADN mulaj dentar fotografii la ochi si declaratii ar fi bine sa mergi la un Second Hand sa iti iei un bon ceva sa poti demonstra ca le-ai cumparat.
La fel si cu aparatura electronica mergi si platesti un comision micut la un amanet sa iti dea acte ca ai cumparat-o de la amanet.
de fapt tot tu le-o vinzi lor in hartii si tot tu o cumperi de la ei in hartii, daca ai bijuterii la fel sa ai acte la ele.
Vezi pe acolo pastreaza toate bonurile de la macnare si de la cazare. conteaza daca ai bonuri la o ciocolata sau nu.
te vor salva de cautatul in fund.

MERGI LA AEROPORT CU 2 ORE MAI INAINTE
CU BAGAJUL FACUT MERGI SA FII PRIMUL SA ITI VERIFICE BAGAJUL
pentru ca in cazul in care te pune sa arunci parfumurile brichetele si cutitele si tot felul de medicamente si alte lucruri din bagaje sa ai timp sa le arunci
DE PREFERAT SA MAI IEI UN PRIETEN CU TINE LA AEROPORT
pentru ca daca nu te induri de unele lucruri pe care o sa te puna sa le dai la gunoi din bagaj atunci sa poti da prietenului obiectele respective sa ti-le duca acasa.