anonim_4396
| Anonim întreabă:

Servus! Vreau sa plec marti din Cluj-Napoca la Piatra neamt cu masina. Fiind incepatoare as vrea sa evit zona Cheile Bicazului. Stie careva, pe traseul Borsec-Bicaz e tot asa dificil traseul? Ca si stare a drumului, cum e aceasta portiune? mentionez ca am masin anoua si nu vreau sa mi-o stric prin gropi.Multumesc!

11 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Daca ai masina noua si esti si incepatoare, cel mai bine ar fi sa iei un maxi taxi. Nu e o gluma, e foarte serios, la traseele astea nu se glumeste. Majoritatea prietenilor mei cu permis nu s-au aventurat la drumuri atit de lungi inainte sa aiba macar 10.000 de kilometri condusi pe distante mai scurte si mai lejere.

| Mareacluj a răspuns (pentru KodrutZ):

Nu, vreau sa imi alung niste temeri si chiar daca o sa fac mai mult timp (daca e necesar ma opresc pe la jumatea drumului si dorm o noapte la o pensiune), vreau f.mult sa o fac. Am peste 3000 km de cand mi-am luat permisul (nu sunt chiar la inceput), si am facut si iesiri de 150 km intr-o zi. Oricum ma gandesc sa plec pe la Mociu sa evit Tg Mures, insa prin Cheile Bicazului imi e un pic teama...

| valentingb a răspuns:

Nu iti strici masina in gropi daca esti prudenta si mergi incet. Mai problematica e experienta la volan, la urcare, e destul de greu si probabil vei ajunge des in treapta a doua, iar la coborare, aparentele inseala, daca urci cu 40km/h, coboara tot cu 40km/h. Daca vrei sa ajungi la Piatra Neamt, poti veni prin Brasov-Adjud-Bacau- Roman (sau Buhusi) - Piatra Neamt, drumul e mult mai bun si mai usor. Condu cu atentie, succes!

| Mareacluj a răspuns (pentru valentingb):

As vrea pe traseul Cluj-N. _Mociu-Reghin-Poiana Largului_Bicaz-P.Neamt, pentru ca e un traseu pe care, cu exceptia portiunii Toplita-Borsec-Bicaz, am circulat f.des (cu autobuzul) si in cunosc mai bine. Nu as vrea sa incerc in acest stadiu un traseu necunoscut. Si in portiunea Cluj-Napoca-Mociu au fost rampe pe care le-am urcat in treapta a 2-a din cauza serpentinelor.Nu ma grabeste nimeni.Muntumesc de raspuns!

| valentingb a răspuns (pentru Mareacluj):

Bine Maria (cred ca Maria, nu? ), daca asa vrei, doar ai grija. E destul de greu, si spui ca nu te grabesti, dar vei primi claxoane, ingreunezi circulatia, asa vei deveni tensionata si e mai probabil sa gresesti. Asadar, sfatul meu, nu-i baga in seama. Iar drumul cel mai scurt e cel pe care-l cunosti, ai dreptate. Prin Borsec (zic eu) e mai usor, dar cand il vezi pentru prima data te trec fiorii, oricumhappy.

| Mareacluj a răspuns (pentru valentingb):

Vrei sa spui ca e mai infiorator decat prin Cheile Bicazului? Pe la Gheorgheni-Lacu Rosu, m-as incumeta, mi-e teama doar de portiunea aia muntoasa, panta aia cu serpentine, imediat dupa tunel.In general nu ma prea clacsoneaza lumea, merg in limita legala, merg si cu 90 dar si cu 30 deca e cazul(curbe urate in localitate, de ex.).Am invatat sa nu ma mai stresez, in sensul ca e mai important sa fiu atenta in fata decat la cel din spatele meu, grabit, chiar daca e constient ca eu legal nu pot circula mai repede. Azi am fost pana la Mociu si inapoi si nu mi s-a intamplat asta, era destul de aglomerat traficul.

| Mareacluj a răspuns (pentru Mareacluj):

Am spus ca nu ma grabesc in alt sens, adica nu sa o tin in 40 km/h, ci ca atunci cand ma simt obosita sa trag pe dreapta

| valentingb a răspuns (pentru Mareacluj):

Nu zic asta, din contra, parca e mai usor, pentru mine. Cheile sunt cam complicate, mai prinzi un camion in fata..vai! Dar, trebuie sa inveti, nu? Mult noroc, atentie, si... spor la invatat! happy

| KodrutZ a răspuns (pentru Mareacluj):

Pe la Bicaz drumul e destul de nasol ca si gropi si e mai bine varianta lui valentin, via Brasov-Adjud. Am fost si cu masina si cu autocarul pe ambele, si la 3000 km condusi nu e vorba de a iti inlatura temeri, e vorba de a minimiza niste riscuri. Cu timpul, nu o sa mai existe riscurile respective si experienta isi va spune cuvintul. Oh, da, si ar trebui sa nu uitam si de consum, mai ales daca masina e pe benzina. Daca e diesel, poti merge mai linistita pe oricare dintre trasee, cuplul in plus ajuta foarte mult.

| Mareacluj a răspuns (pentru KodrutZ):

Nu, e diesel.Consumul nu ma intereseaza, ideea e sa ajung in siguranta si eu si masina. E un peugeot 407 foarte joasa si voi avea grija daca e drumul rau sa merg mai incet. Nu m-as aventura pe trasee total necunoscute.Pe traseele pe care le cunosc totul mi se pare mai familiar.Multumesc mult pentru. sfaturi!

| KodrutZ a răspuns (pentru Mareacluj):

HDi-ul de 2 litri si 340 Nm cuplu? Daca vrei sa circuli cu masina asta in Romania, ar fi o idee sa o duci la inaltat un pic... nu de alta, dar motorizarea e chiar foarte misto, ca si masina per total, dealtfel.