|

Spuneti mi va rog ce traditii si obiceiuri sunt in portugalia. Va rog mult!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hai sa iti zic de craciun... În Portugalia, ziua de Ajun este liberă şi mulţi oameni asistă la slujba de la miezul nopţii. În clipa în care se aud cele 12 bătăi de la miezul nopţii, toţii credincioşii se duc la biserica locală pentru a celebra Missa do Galo ("mesa cocoşului"). Conform credinţelor, un cocoş ar fi cîntat în dimineaţa de 25 decembrie, sărbătorind în felul său naşterea lui Iisus. În Portugalia, Ajunul Crăciunului se cheamă "Consoada" şi cuprinde cina şi deschiderea cadourilor. Potrivit tradiţiei, aceste cadouri nu sînt aduse de Moş Crăciun, ci de copilul Iisus. În momentul deschiderii cadourilor, obiceiul cere să i se ofere fiecărei persoane prezente cîte o portocală. Pe vremuri, acest fruct hibernal era considerat ca un produs preţios şi a fost pe punctul de a deveni unul din simbolurile Crăciunului. Bradul a intrat destul de recent în Portugalia, dar a devenit foarte repede tradiţie. Cea mai importanta sarbatoare celebrată de portugheză este de Crăciun pe 25 decembrie-lea, numit de Crăciun în Vila Vehla.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am fost acolo.sa facut in porto cel mai inalt brad din lume.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Portugalia, ziua de Ajun este libera si multi oameni asista la slujba de la miezul noptii. In clipa in care se aud cele 12 batai de la miezul noptii, totii credinciosii se duc la biserica locala pentru a celebra Missa do Galo ("mesa cocosului"). Conform credintelor, un cocos ar fi cantat in dimineata de 25 decembrie, sarbatorind in felul sau nasterea lui Iisus. In Portugalia, Ajunul Craciunului se cheama "Consoada" si cuprinde cina si deschiderea cadourilor, lucru facut mai tarziu, in noaptea de 24 spre 25. Potrivit traditiei, aceste cadouri nu sunt aduse de Mos Craciun, ci de copilul Iisus. In momentul deschiderii cadourilor, obiceiul cere sa i se ofere fiecarei persoane prezente cate o portocala. Pe vremuri, acest fruct hibernal era considerat ca un produs pretios si a fost pe punctul de a deveni unul din simbolurile Craciunului.

Bradul a intrat destul de recent in Portugalia, dar a devenit foarte repede traditie. Ca dovada, Lisabona a gazduit cel mai inalt brad impodobit din Europa, de 62 de metri, anul acesta pomul fiind ridicat la Porto si masurand 76 de metri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai de revlion se dau artificii cu o muzica dea lor si toti oamenii se strang pe blocuri si se uita! am fost si eu e fain!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Site ul asta nu e bun de nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează