|

Stiti cumva ce atractii turistice mai sunt pe langa Cetatea Soimos? Si unde se afla mai exact? Cum se ajunge acolo?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Puncte de atracţie turistică în Lipova sunt biserica ortodoxă (construcţia edificiului a început în secolul al XIV-lea, continuând în mai multe etape, până spre sfârşitul secolului al XVIII-lea; fresce din secolele XVI-XVIII, colecţie de artă feudală şi carte veche), Bazarul (secolul al XVII-lea), muzeul orăşenesc (str. N. Bălcescu).
http://209. 85. 135. 132/search? q=cache:VJO4itdW7DkJ::///......lr=lang_ro

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cetatea se afla langa localitatea Lipova este o cetate medievala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cetatea Soimos se afla pe Valea Muresului, intre Arad si Deva, aproape de Lipova. Pe langa Baile Lipova, relativ aproape este Podgoria Aradului, inclusa in "Drumul Vinului". La Ghioroc se poate vizita un muzeu dedicat primului tramvai electric din Europa de est, care lega Podgoria de Arad (cunoscut ca "sageata verde"). Tot prin apropierea Soimosului, intr-o zona superba se afla si cabana Debelagora, foarte mult frecventata vara de amatorii de camping.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sicer? mai nimic stiu destul d bine zona stau bunici mei... pai manastirea radna...cetatea...baile lipova (p timpul veri sunt deschise pentru ca nu e acoperit si apa rece)si mureshu`...in rest masi nimic...acum depinde d unde vi... daca esti de prin zona.timis.arad merita daca daca nu nu merita... poti alege altele muult mai faine...de ex am fost in jud caras la valiug, garana, crivaia cauta p net.sau la moneasa jud arad.si in timis is multe locuri faine nu stiu eu acum exact... dat te intereseaza tr mesaj sa iti dau id


eu sunt din tmpup

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează