|

Vreau sa plec in Elvetia si pasaportul meu expira cu mai mult de o luna dupa data intoarcerii. Este necesar sa imi innoiesc pasaportul? Am incercat sa sun la ambasada, insa n-am reusit decat sa dau de robotul ala poliglot, care mi-a mancat tot creditul (daca nici la telefon nu-i gasesc, imi inchipui ca pe mail cu-atat mai putin am sanse sa primesc un raspuns).

Calatoria este in scop turistic, a propos.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, pentru turism in Elvetia se pare ca pasaportul trebuie sa fie valabil cu inca 6 luni inainte de data reintoarcerii in Romania! informatia provine de pe pagina MAE la Berna, in acea pagina vei gasi si adrese internet corespunzatoare din Elevetia (p. s. ba da, incearca si cu un e-mail daca ai adresa corecta :-)

http://berna.mae.ro/index.php?lang=ro&id=67291 Condiţii de intrare şi regim de şedere

Începând cu data de 22 februarie 2004, a fost eliminată obligativitatea vizei pentru cetăţenii români. Cetăţenii români pot călători în Elveţia numai cu paşaportul românesc, valabil cel puţin 6 luni de la data preconizată a ieşirii în Elveţia. Călătoria fără viză, pe baza paşaportului românesc valabil, este posibilă numai în următoarele scopuri: turism, vizită, afaceri, tranzit, cursuri teoretice de scurtă durată, tratamente medicale, participare la congrese şi conferinţe, manifestări culturale, religioase şi sportive, transport sau tranzit de călători sau mărfuri efectuate de şoferi angajaţi în România.

Cetăţenii români pot efectua una sau mai multe călătorii, a căror durată să nu depăşească 30-90 zile, intr-un interval de şase luni, de la data primei intrări. După această perioadă de şedere, cetăţeanul român are obligaţia de a părăsi teritoriul Elveţiei, putând reintra la finalul perioadei celor 6 luni, calculate de la data primei intrări. Cetăţenii români care călătoresc în Elveţia pentru a lucra, pentru studii sau pentru alte scopuri decât cele enumerate mai sus au obligaţia de a obţine vize de intrare conform scopului călătoriei.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare si şedere prevăzute de legislaţia elveţiana şi necesitatea obţinerii vizei, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile elveţiene:

*
Departamentul Federal al Afacerilor Externe al Elveţiei (www.eda.admin.ch )
*
Ambasada Elveţiei din Bucureşti...2011 - 2202 + Vezi răspunsul întreg

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Vad ca ai primit raspunsuri mult mai aplicate, dar daca tu consideri oportun ia-l in calcul si pe al meu: schimba-l! Autoritatile noastre sunt cele mai ciudate in privinta interpretarii legii. E drept ca mai mult decat sa te trimita acasa nu-ti pot face, dar pot sa-ti creeze probleme, sa te tina in vama cateva ore, sa te bage in baza lor de date si sa te verifice inutil la fiecare iesire-intrare in tara. Succes again.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

mergi cu cartea de identitate. innoiesti pasaportul cind te intorci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu ce ai vrut sa spui cu asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In mod normal nu.inainte sa te intorci cu 6 zile, te duci la ambasada sau consulatul roman si le ceri un certificat de intoarcere in romania.aici unde sunt eu se numeste certificat de regreso.atentie are valabilitate doar cateva zile, 6 cred. dar chestia asta iti complica viata pentru ca depinde unde stai tu in elvetia si unde este consulatu.implica mai multa cheltuiala.asa ca sfatul meu este sa iti schimbi pasaportu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează