Întrebare recomandată | Seby88 a întrebat:

Salut! Daca vreau sa devin voluntar SMURD dupa cam cate ore de voluntariat pot deveni paramedic?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți deveni paramedic.

| teclado a răspuns:

Poți să devii voluntar la Crucea Roșie
Apoi cei de la Crucea Roșie organizează niște cursuri de
Soră de cruce roșie
Un fel de asistent medical pentru front

In acelasi timp cu cursurile ce durează 2 ani faci multă practică impreună cu cei de la
PROTECȚIA CIVILĂ

devii voluntar la Protecția civilă

Iti iei atestatul de la Crucea roșie

Apoi ești voluntar la Protecția Civilă și Crucea Roșie.

Si gata mergi la cutremure se dezgropi morți vii accidentați
Vaccinați...

| Gnomzy a răspuns:

Salut,

O să mă raportez strict la ce ai întrebat. Pentru a deveni paramedic voluntar și pentru a merge la intervenții pe ambulanță, vei avea nevoie de modulul de paramedic, este un curs ce se realizează de la un anumit număr de ore ca voluntar simplu. De asemenea, trebuie să ai minim 18 ani.

Există un grup de WhatsApp dedicat salvatorilor din pasiune, dacă dorești să adresezi mai multe întrebări despre program sau ai alte întrebări de această natură, te așteptăm: https://chat.whatsapp.com/DcNP43SAlYDGwdlD4XRgfG

Asigură-te că citești descrierea grupului înainte de a lăsa vreun mesaj. Spor!

| ponturi a răspuns:

De cele mai multe ori, echipajele de paramedici sunt cele de pe SMURD, ambulanta rosie a pompierilor, sunt cadre militare ale Inspectoratelor pentru Situatii de urgenta, asadar pompieri, insa cu pregatire si competenta in sfera primului ajutor.

Trebuie sa stii ca vorbim de BLS, basic life support, adica un prim ajutor bazat pe manevre, fara utilizarea de medicamente sau alte substante.

De exemplu, intr-un stop cardio-respirator, paramedicii vor asigura compresia toracica si ventilarea cu balon, asteptand o ambulanta cu medic si astenta medicala prespitaliceasca, singura competenta sa intubeze, sa foloseasca medicatie si defibrilator.

Este o profesie solicitanta si extrem de importanta in acordarea primului ajutor fara de care unele manevre de resuscitare, de exemplu, nu-si mai au rostul.

Profesia de paramedic nu necesita studii superioare, ci doar o postliceala, Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila Pavel Zagandescu, de la Boldesti, langa Ploiesti.

Acolo, timp de doi ani vei invata tot ce trebuie sa stie un pompier si tot acolo vei fae stagiul de pregatire/ specializare in profesia de paramedic.

Desigur, multi dintre paramedici urmeaza apoi cursurile unei postliceale de asistenti medicali, insa, desi dobandesc competente superioare acolo, nu le pot aplica in profesia lor, acest lucru nefiind reglementat de lege.

Desigur, poti deveni paramedic voluntar. Toate Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta organizeaza module de pregatire de o luna in care vei dobandi cunostintele necesare pentru a deveni paramedic voluntar si a lucra cot la cot cu un echipaj de paramedici.