| Ion_Marcel_ a întrebat:

Va salut comunitate TPU!
Am și eu o întrebare. As vrea sa ajut o persoana care sta pe străzi mai exact în orașul din care sunt eu din Pitești. Este un bărbat la vreo 60 de ani care sta într-o stație de autobuz la periferia orașului prin zona Craiovei. Nu are haine groase și nimic altceva decât câteva paturi. Dacă as cumpăra pentru el un cort de campat și un sac de dormit credeți că poliția sau primăria ar avea ceva împotriva sa amplasez acel cort în apropierea acelei stații de autobuz? Am vrut să-l ajut ducând-ul la un centru pentru persoane fără adăpost dar acolo locurile sunt limitate și condițiile sunt ca el să fie din orașul Pitești. Deci credeti ca dacă as monta un cort mic de doua persoane aș primi amenda pentru asta?

3 răspunsuri:
| gapb a răspuns:

Nu este permis sa amplasezi un cort, sac de dormit pe un spatiu public si mai ales intr-o statie de autobuz, vei atrage amenzi dupa sine.

Daca tot vrei sa faci un bine cumpara-i o geaca de iarna, nu trebuie sa fie ultima fita sau cea mai scumpa din magazin. Si eventual niste mancare, conserve

| F6x5 a răspuns:

Bună! Știu o situație asemănătoare din zona mea, unde doi concubini stau pe malul apei într-un cort, iar poliția locală, venită cu ordin de la primărie, le-a cerut să mute cortul de pe spațiul public, altfel risca amendă.
Ceea ce spui tu, că este în apropierea stației de autobuz, este și mai problematic, pentru că e foarte vizibil și cu siguranță se vor lua măsuri împotriva lui. Cel mai bine ar fi să te adresezi primăriei, pentru că există multe situații de genul acesta, iar autoritățile ar fi, teoretic, obligate să ofere adăpost și hrană.
Iar referitor la faptul că dorești să-l ajuți cu haine mai groase, asta spune multe despre ce fel de persoană ești. Îți doresc multă sănătate și putere!

| Solane a răspuns:

Nu, in statia de autobuz sau in apropiere, nu ai voie sa montezi cort. In general in oras pe domeniul public nu ai voie.
Ma tem ca alte conditii nu indeplineste omul ca sa fie primit la centru: bautura.
Paturile alea fac cat un sac de dormit. I-ai niste bocanci si o haina groasa. Chiar la SH se gasesc bune si ieftine. Ca oricum le murdareste pana a doua zi.