| iDeena a întrebat:

Am mai multe intrebari
1.Care sunt beneficiile somnului lent si rapid pentru activitatea organismului omului.
2. De ce medicii dietologi recomanda ca masa de seara sa nu fie servita mai tirziu de 19 si sa nu fie copioasa. Explica acesta recomandare in baza bioritumurilor interne ale functiilor organismului.
3.Descrie comparativ, in baza ritmicitatii activitatii fiziologice, eficacitatea insusirii materiei de studiu la elevii din schimbul I (cu orele de dimineata) si la elevii din schimbul II (cu orele dupa amiaza).
4. Explica cum poti distinge faza de somn a unei persoane care doarme doar privind-o (in lipsa aparatelor de inregistrat).
5.Argumenteaza ce functii ale organismului vor fi restabilite insuficient la persoanele care dorm trei ore - de la 24 pina la 3 dimineata.
6. Explica de ce in perioada dintre orele 2 si 6 scoarta cerebrala este irigata minim de singe.
7.Demonstreaza ca menstruatia este una dintre dovezile de baza ca ovulul nu a fos fecundat.
8.Savantii au calculat ca fiecare om doarme cca o treime din viata.Formuleaza argumente pentru a confirma necesitatea acestei "pierderi" din viata activa a omulu

3 răspunsuri:
| ioanaisfetcu a răspuns:

Mult prea multe intrebari, la care trebuie raspuns detaliat la fiecare. Era mai bine sa fi adresat cate una si aveai sanse sa ti se raspunda mai prompt.

| Anișoara963 a răspuns (pentru ioanaisfetcu):

Hai ca si mie imi trebuie dar macar raspunde-ti cineva

| mariana7621 a răspuns:

1)În timpul somnului lent are loc relaxarea mușchilor, se produce diminuarea frecvenței mișcărilor respiratorii cu scăderea ventilației pulmonare.Are loc scăderea ușoară a presiunii arteriale prin scăderea volumului sanvin și vasodilatației periferică, reducerea tonusurilor mușchilor scheletici, menținerea reflexurilor spinali. Există posibilitatea apariției reflexelor patologice.
Iar în timpul somnului paradoxal are loc abolirea totala a activității musculare scheletice, modificări ale ritmului cardiac și respirator. Ușoară tendință de creștere a presiunii arteriale.Se produce creșterea secreției acide gastrice la bolnavii cu ulcere.Sunt posibile erecțiile spontane, nocturne.Are loc intensificarea activitatii creierului și apariția mișcărilor frecvente și rapide ale globului ocular.