|

Ati citit cartea Lorelei de Ionel Teodoreanu?big grin V-a placut? Despre ce este vorba in carte?(subiectul) Funda!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Lucia, Lucica, Luli-boy, Luli sau Lorelei întrunesc de fapt acelaşi personaj. O figură feminină al cărei nume va fi folosit şi pentru titlul cărţii. Luli este o adolescentă de 19 ani din Galaţi care îşi întâlneşte marea dragoste călătorind cu trenul. Catul Bogdan, o persoană importantă, un scriitor foarte citit la acea vreme se îndrăgosteşte de fata cu „cireşe negre" în timp ce vine cu trenul pentru a prezida o comisie de bacalaureat. Deşi călătoria la Galaţi i se pare plictisitoare, ajuns în oraş îşi petrece toată noaptea pe străzi căutând casa în care ar putea locui fata care avusese grijă de el când i se făcuse rău pe tren. Ironia face să o găsească într-un loc la care nu se gândise vreodată că ar fi putut s-o vadă – într-o sală de clasă, în timpul unei probe din examenul de bacalaureat.

Începerea acestei poveşti de dragoste între două persoane de vârste diferite este încântătoare. Odată cu trecerea timpului, Catul Bogdan începe să se simtă oarecum îngrădit de dragostea pe care i-o poartă Luli. La rândul său, se zbate între două dorinţe: una de a scrie şi cealalta de a petrece tot timpul cu soţia sa. Dacă Luli ar fi trăit, criza prin care trece relaţia lor s-ar fi rezolvat prin blazare. Dragostea s-ar fi stins, probabil că Luli s-ar fi transformat la fel cum se transformase Gabriela.

1 răspuns:
| a răspuns:

Mai bine te-ai apuca de ea inainte, nu te lua dupa parerile celorlalti. Mie personal mi-a fost greu sa avansez, deoarece romanul abunda in descrieri si filozofii. Ciudat insa e ca m-am apucat peste un an de volumele "La Medeleni " si reusesc sa le inteleg, ba chiar ma cufund cu totul in ele. Deocamdata sunt la cea de-a II-a. Poate dupa ce le termin o sa incep sa citesc toata cartea "Lorelei".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează