anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am nevoie de informatii despre cheile Bicazului. Am cautat pe google dar nu prea am gasit, imi trebuie pentru un referat. Va rog sa ma ajutati...Multumesc!

4 răspunsuri:
| cornel a răspuns:

Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munţilor Hăşmaş, în nord-estul ţării în judeţele Neamţ şi Harghita.
Cheile au fost formate de râul Bicaz şi fac legătura între Transilvania şi Moldova.
Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roşu în amonte până la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă oraşele Gheorgheni şi Bicaz.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş.

| asdffghjjkl a răspuns:

Despartite doar de vreo 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone turistice ale tarii. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali, si fiind delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m), fac legatura intre judetele Neamt si Harghita. Cheile, cu o lungime de 8 km, ce se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean, sunt formate de raul Bicaz si afluentii sai (din care cel mai important este Bicajelul) si leaga Transilvania de Moldova.

Zona este strabatuta de drumul transcarpatic DN 12C ce leaga orasul Gheorgheni de Bicaz.

Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas ce are ca arii protejate: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare - Piatra Singuratica si Hasmasul Negru.
Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri de o deosebita frumusete (Pestera Neagra, Pestera Cascada) si avene (Licas, Avenul cu Trei Intrari). Toate micile cursuri de apa afluente Bicazului fac la randul lor alte chei cum ar fi: Cheile Laposului, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului.

Pe parcurs se pot admira Piatra Altarului - un masiv stancos de 1120 m altitudine, masivele stancoase Piatra Pintestilor (847 m) si Piatra Arsitei (835 m). Printre alte stanci mai deosebite din zona amintim Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Politele Bardosului.

Se spune că trăia aici o fată pe nume Estera. S-a îndrăgostit ea de un flăcău, au hotărât să se ia, numai că băiatul a trebuit să plece la armată. Estera l-a așteptat cu iubire și răbdare. Se ducea seara la izvor, să ia apă, și cânta atât de frumos, că înduioșa și munții. Până-ntr-o zi, când un tâlhar a văzut-o și s-a îndrăgostit pe loc de ea. Tâlharul a furat-o și a dus-o sus, în munți. În zadar s-a străduit să o facă să-l iubească. Așa că s-a hotărât să o aibă cu sila. Sfâșiată, Estera a strigat la munți și la cer, căutând ajutor. Iar cerul a răspuns. S-a pornit atunci o ploaie groaznică, ce-a măturat tot în cale.

Astăzi, o plimbare pe Lacul Roșu e o încântare. Lacul Roşu este la 980 m altitudine, în apropiere de Cheile Bicazului Lacul s-a format recent, după 1800, și a acoperit pădurile, așa că peste tot vezi trunchiuri ascuțite de brazi care se ițesc din apă.

mai multe info. aici:
http://www.viaromania.eu/info.cfm/orasul-bicaz_chei.html

| Dyutzzah a răspuns:

Ce te`ar interesa despre cheile bicazului?

| elenaciubotaru a răspuns:

Poti cauta pe wikipedia.