Nu a absolut nici un motiv sa fii ingrijorata sau agitata. Nu mai esti copil mic, menstruatia face parte din viata unei femei si, in viata ta, vei face multe lucruri importante in timpul menstruatiei. Vei da examene foarte grele, vei participa la competitii sportive, vei merge in excursii, vei merge la petreceri (poate chiar nunta ta), vei merge la inmormantari si tot asa. Este treaba ta daca lasi asta sa iti strice viata sau te comporti normal. La nunta respectiva pune-ti un tampon subtire din cele de zi cu zi si incearca sa te duci o data la 4-5 ore la baie. In rest, nu ai nici un motiv sa iti faci vreo grija.
Da știu asta, sunt ok cu faptul ca mi-a venit dar nunta asta o aștept de mai mult de 5 luni și este foarte importantă! Sper sa nu îmi vina atunci
Dupa cum ti-am spus, vei avea momente mult mult mai importante, nu mai exagera inutil
Eu doar voiam o părere... cam câte șanse ar fi sa îmi vina înainte sau fix pe 8... dar dacă nu doriți sa răspundeți mulțumesc oricum. Nu cred ca ne-am inteles
NU exista o parere, iti dai si tu seama. Poti incerca sa dai cu un ba, sau sa ghicesti in zat de cafea. NU ne-am inteles fiindca mi se pare imposibil ca o persoana de varsta ta sa puna o intrebare atat de absurda.
Data la care te astepti sa vina o menstruatie se afla printr-un calcul care include ultimele 6 cicluri menstruale. Daca ele sunt neregulate (adica daca au, insumat, mai mult de 3 zile abatere), data se calculeaza foaret aproximativ (adica obtii un interval de 5-6 zile in care este cel mai probabil sa iti vina menstruatia). Tu ai avut doar doua menstruatii, nu ti se pare absurd sa intrebi data viitoarei menstruatii, cand stii clar ca nu se poate calcula? E ceva de genul: se dau 6 numere: 11, 5, a, b, c, d. Care este probabilitatea ca media lor sa fie 7? Nu ti se pare o problema absurda, atata timp cat a poate fi 0, 100, 1000 sau 16? Si la fel toate celelalte necunoscute?
Sanii dor doar din motive hormonale, nu pentru ca ei cresc, si durerile sunt cam cu 1 saptamana inainte de menstra si nu intotdeauna.
Daca ai tampoane acasa, folosete-le sa te protejezi si mergi la nunta, ca toate facem asta, doar nu o sa anulam nuntile pentru ca 5 fete au ciclu... inveti sa te protejezi, iti iei un chilot de bumbac care sta lipit pe poponetul tau si este mai inalt, care-ti asigura protectie si tampoane mai lungi.
In posetuta iti iei tampoane de schimb si esti asigurata. Mergi la fiecare ora la toaleta sa verifici si chiar nu vei avea probleme.
M-am lamurit, nu este vorba de menstruatie. sanii ma dor pentru ca imi cresc..multumesc oricum pentru raspuns.
Tocmai am scris mai sus: sanii NU dor cand cresc, cum nu dor nici mainile, picioarele, alte organe sau tot corpul!
Ti-am explicat foarte clar si pe intelesul unui copilas: sanii dor din motive hormonale, strans legate de ciclul menstrual lunar.
)))) nu vreau sa jignesc sau ceva dar cu cine ați făcut biologia? Sânii te dor când îți cresc, sunt in clasa a8a și sunt sigura de asta
) sânii cresc adică ți se dezvolta pieptul și e și normal sa te doară... eu voiam sa ma exprim ca: atunci când îți cresc de dor altfel fata de când trebuie sa îți vina
Nu am auzit in viata mea, ca sanii sa creasca de "dor" cum ai afirmat tu.
Dar de cand copilasii se nasc mai desptepti din pantecul masii, nici nu stiu de ce mai vin pe forumuri sa puna asemenea intrebari!
Eu am întrebat cum pot face diferența între dureri dar dacă dulneavoastra nu sunteți bine informata nu este vina mea! Am întrebat-o și pe mama, și pe bunica mea care a fost profesoara de biologie și a avut legătura cu anatomia corpului uman, Am mai întrebat și colege și prietene și pe ele le-a durut când au crescut. Nu au legătura picioarele și mâinile sau alte organe, cum ați spus dumneavoastră cu pieptul, este total altceva, total diferit. Dar pana la urma... eu am cerut explicații și văd ca tot eu le dau...
Dacă aveți logica asta cu "daca mâinile picioarele și alte organe nu dor nici sânii nu dor când cresc" atunci de ce mai încercați sa îmi dați răspuns la întrebare... știam ca atunci când știi ca nu esti bine informat nu răspunzi de capul tău numai ca sa pari ca ajuți... și cu asta am încheiat știam oricum ca nu primesc ajutor
Probabil mama si bunica ta te considera copilas mic si prefera sa-ti dea un raspuns simplu, fara explicatii corecte.
Este mai simplu sa-i spui unui copil ca-l doare ...pentru ca-i creste, decat sa-ti explice despre sistemul hormonal si endocrin, despre functionarea lor, despre ciclul menstrual si alte impacturi in corpul tau.
Abia acum le dau dreptate mamei si bunicii tale, esti cu mult sub inteligenta unui copil de 13 ani si nu ai cum pricepe tot ce incerc sa-ti explic aici.
Credeți-ma, mi-a spus despre ovulatie și nu îmi spune despre durerea de la menstruație? Mama mi-a spus încă dinainte sa îmi vina ca ma va durea dar nu la toți e la fel și eu cum nu sunt nici așa dezvoltată e de la creștere! INFORMAȚI- VA ÎNAINTE ȘI APOI DAȚI UN RASPUNS
Și tot eu nu pricep? Documentați-va mai bine și apoi dați-va cu părerea! Înțelege mai bine un copil de 13 ani...
Nu-i nevoie sa ma documentez, pentru ca am cunostintele necesare, am incercat sa explic pe intelesul copilului, dar un copil ca tine nu poate diferenta intre adevar si minciuna, pentru ca prefera sa o creada pe bunica si orice minciuna i-ar spune ea.
Pacat ca nu poti face diferenta dintre adevar si minciuna, dintre realitate si minciuna spusa de bunica ca sa te protejeze.
Dar nu te mai bazai la cap, ca oricum nu pricepi ceva.
Da prefer sa cred adevarul pe care mi l-a spus BUNICA decât minciuna și necunoașterea unui străin care mai și abereaza
Ce prostuta esti! Prefera minciuna bunicii in locul adevarului...
Fie, stai in prostia ta daca atat te duce capul!
.