|

Bună! Cum pot rezista în fața morții unei persoane dragi? Sunt o persoană extrem de sensibilă, nu pot sub nicio formă să accept realitatea. Ai mei m-au ferit întotdeauna de imagini negative și acum, la vârsta adultă, nu pot accepta faptul că bunicul meu e pe moarte. Simt ca totul se prăbușește în jurul meu. Cum să fac față? Mă gândesc la tot felul de catastrofe:"dacă o să mor prea devreme, dacă nu apuc să gust viața?". Ai mei sunt firi foarte puternice și optimiste. Eu nu știu cu cine semăn... În plus, urăsc la mine faptul că sunt veșnic nemulțumită, am atâtea defecte morale și le conștientizez, dar nu pot să le îndrept. Ce părere aveți?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Cred ca nu-ti poti da seama cum o sa reactionezi intr-o situatie pe care nu ai experimentat-o inca.
Iti spun clar si raspicat: nu ai cum sa schimbi situatia. Bunicul tau, persona apropiata care moare, si-a trait viata, a intemeiat o familie, uite acum are nepoti carora o sa le fie dor cand pleaca de-aici. Pentru tine poate e timpul sa apreciezi inca momentele impreuna cu cei dragi, micile adunari, sarbatorile in familie, discutiile cu batranii iar pe viitor sa-ti aduci aminte de ele cu zambetul pe buze. Este greu in general sa treci peste moartea unei persoane apropiate dar trebuie sa fii puternica pentru ca tu duci mai departe amintirile facute cu persoana respectiva.
Uite cand a murit bunicul meu am ramas cu un sentiment ca si eu am luat parte din el in lumea asta, credeam ca o sa fiu la pamant dar cu timpul, sarbatorindu-i mereu viata si dupa moarte mi-am dat seama ca el n-a disparut, a ramas in ce m-a invatat cand am crescut la bunici, cu zambetul lui de fericire si glumele ascutite.

Legat de vesnicul nemultumit: nu uita ca tu-ti setezi stacheta aia. Tu-ti pui bara aia superioara pe care nu o atingi (zici "defecte morale" pe care nu le poti indrepta). Omul e schimbator, si tu te schimbi, ceea ce nu-ti place la tine poti schimba pintr-o disciplina interioara mai sticta.
Mult spor pe viitor, ramai puternica. Senibilitatea nu e numai un defect, este si un atu, ce te duce departe sufleteste in viata cand inveti s-o menajezi.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună! Îți recomand să citești "Secretele întregii vieți", așa vei afla multe lucruri și îți va fi mult mai ușor să înțelegi și să accepți. Nu trebuie să ne fie frică de moarte pentru că este o experiență ce am ales să o trăim. Și odată ce știm că cine pleacă va fi bine, atunci suntem impacati.

| explică (pentru IsabelaIssa):

Am citit-o. Initial am considerat ca e raspunsul la toate intrebarile mele, pe urma mi-am dat seama ca doar mi-a distorsionat gandirea. Adica am inceput sa ma panichez cand mi-am dat seama ca poate am gandit rau despre cineva sau am gresit cu ceva si apoi sa ajung sa dau vina pe lucrurile astea pentru ceea ce mi se intampla rau. Serios? Niste mizerii. Am mers la psiholog si mi-a explicat argumente logice si clare si nu exista nicio karma si nimic de genul asta. Iisus a facut numai bine si a fost rastignit. Oamenii care fura si dau in cap ajung sa aiba averi, familie si sa fie sanatosi. Eu cred ca daca murim, suntem morti, e ca in somn. Nu stii nimic de tine...

| a răspuns (pentru Littledoctor26):

Ei bine, panica ta a venit doar din mintea ta, din neîncrederea în tine. Procesul de înțelegere și vindecare a mintii și sufletului nu se face de pe o zi pe alta. Dacă după tot ce ai aflat, ai vrut în mintea ta să devii un fel de Buddha, de asta au apărut fricile, căci trebuie să lucrezi cu tine treptat și dacă nu ajungi la niște stări e ok, încerci din nou. Karma există indiferent dacă tu crezi sau nu în ea. Iar ca să înțelegi mai bine lucrurile nu este nevoie să citești doar o carte. Despre subiectul "Isus", sunt atât de multe de spus încât nu aș putea cuprinde eu aici. Dar îți ești dator ție să afli. Dacă vrei să trăiești în minciună este alegerea ta.