| cristi_6250 a întrebat:

Am 13 ani si vreau sa fac muschi, am greutati. Spuneti-mi si mie cu ce greutate sa incep si in cat timp se vor vedea rezultatele. Funtaa

5 răspunsuri:
| Ideea a răspuns:

2Kg pana la vara, dupa aia de la vara 4 kg toata vara si se vor vedea rezultate mari.
In cam 2-3 luni.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ideea):

Rezultate mari? Rezultate mari cand faci biceps cu 25 de kg si triceps cu mai mult.
cu 2-4 kg se vor vedea rezultate destul de slabe

| Cosmin86 a răspuns:

La 13 ani oricat de mult tragi nu o sa ai prea multi muschi deoarece corpul tau nu produce suficient testosteron si hormon de crestere. Abia dupa 19-20 de ani o sa ai ce-ti trebuie pentru muschi.

Si alege-ti greutatea a.i. sa faci maxim 10 repetari, cand poti mai mult de 10, maresti greutate. Fa serii cu pauze de 90-120 de secunde intre ele, cronometrate.

Pentru o grupa mare faci 5-6 exercitii a cate 4 serii si pentru o grupa mica 3-4 exercitii a cate 3 serii.

Dupa ce lucrezi o grupa, 48 de ore o lasi sa se odihneasca.

Cauta exercitii pe net, si pune accent pe cele de baza ( genoflexiuni cu haltera pe umeri, indreptari cu haltera, impins de la piept, flexii cu bara dreapta, etc. ), sunt cele mai bune pentru masa musculara, cu ele incepi.

| cristi_6250 explică (pentru Ideea):

Si de cate ori sa fac pe zi?

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi_6250):

Tu tot mai ceri sfaturi persoanei care ti-a zis ca cu 4 kg o sa ai "rezultate mari"? laughing
Apropo, sa ai 5-6 mese pe zi bogate in proteine, e de vreo 3 ori mai important decat antrenamentul. Proteine = carne, lapte, branza, oua.