|

Buna TPU.Va rog ajutati-ma. Spuneti-mi si mie :de ce citim? de ce nu citim? Dau funda

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Citim din mai multe motive. Unul din ele ar fi pentru ca suntem obligati sa citim ( avem nevoie de lecturi pentru la scoala, altfel luam o nota rea, iar parintii stii cum sunt.) altu ar fi pentru ca ne place sa cititm. Suntem interesati sa stii ceea ce gandesc sau au gandit altii despre lume, oameni, univers. Sau poate pentru ca ne plac povestile sau ne regasim in anumite povesti. Mai citim pentru ca vrem sa avem un vocabul cat mai dezvoltat, mai vast si pentru a ne putea exprima gandurile si ideile intr-un mod cat mai succint, elaborat si pe intelesul oamenilor. Sau poate pentru ca suntem curiosi de ce au scris unii o carte si ca sa avem cum sa-i criticam.Citesti o carte pentru ca te fascineaza povestea si esti curios sa vezi ce deznodamant are sau iti place autorul. Mai citim pentru ca atunci cand nu te poti exprima verbal(oral) o poti face scris.
De ce nu citim este o intrebare buna. Unu din motive poate fi acela din lipsa de timp sau de dezinteres fata de carti. Pt unii este mai important sa se duca si sa se distreze sau sa-si piarda timpul cu alte activitati nefolositoare decat sa citeasca spunand " la ce ma ajuta pe mine daca citesc o carte? ajung geniu?".
Depinde de persoana si de modul in care a trait si a fost educat.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Citim ca să aflăm lucruri noi, să ne îmbogăţim vocabularul, să facem faţă unei discuţii dintr-un grup de prieteni (şi nu mă refer la grupurile în care se vorbeşte despre droguri şi băutură, mă prefer la grupurile în care se vorbesc lucruri interesante ).

Baftă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce citim? Citim pentru a ne cultiva si a ne imbogatii cunostintele

De ce nu citim? Ptr. ca exista internetul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citim, pentru ca avem nevoie de cunoastere, de informare, citim pentru "cultivarea mintii", si nu citim, pentru ca suntem indiferenti, credem ca le stim pe toate, insa nu cunoastem nimic. Citind, ne dezvoltam, capacitatea de a vorbi chiar de a gandi.
Maximus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează