| Lumy_6708 a întrebat:

vreau si eu cat mai multe informatii despre lentilele de contact.imi trebuie urgenttt.MS ANTICIPAT! funda!

Răspuns Câştigător
| Nicoleta a răspuns:

Si eu am lentilede contact si mi se par foarte bune.Bineinteles ca riscul de a lua infectie este imens, insa daca respecti niste reguli stricte de igiena, totul e bbine. Spre exemplu inainte sa le pun eu ma sterg cu spirt pe maini, apoi ma spat foarte foarte bine cu sapun, apoi imi asez pe birou o oglinda cu o coala alba sub ea(in cazul in are cade lentila) si le pun la ochi.La inceput e destul de greu pan ale aplici, pentru ca ori clipesti, ori iti nu iti asezi bine lentila pe deget, insa informatii privitoare la punerea si scoaterea lentilelor vei primi de la medic( poti sa ceri un manual de utilizare in cazul in care nu iti da). Trebuie sa ai grija cu solutia, sa le clatesti bine(numai cu solutie, NU cu apa). Stiu ca multi medici spun ca nu e bine sa porti lentile, insa nu e nici o problema.Eu am si ochelari si lentile si le folosesc alternativ.De obicei lentilele nu sunt recomandate la tv sau la calculator. Ele sunt mai mult pentru iesit sau la scoala.
Pretul lor variaza. cam de la un milion in sus.
Daca iti cumperi, ai grija la igiena, sa fii foarte curata pe maini ca sa nu te infectezi.
Mai multe detalii o sa primesti de la medic sau daca vrei poti as imi lasi un mesaj privat.
Sper ca te-am ajutat

3 răspunsuri:
| Nicoleta a răspuns:

Multumeschappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:


Lentilele de contact sunt dispozitive medicale, folosite în special pentru corecţia diverselor vicii de refracţie: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiţie. Plasate pe cornee, lentilele funcţionează ca element optic iniţial al ochiului. Elementele lor de refracţie se combină cu cele ale ochiului, având ca rezultat o vedere bună.


Avantajele purtarii lentilelor de contact :

Acuratetea vizuala

Câmp vizual normal, mult mărit faţă de cazul purtării ochelarilor
Vederea periferică nu este blocată, deoarece nu există ramă
Corecţia optică se realizează în orice direcţie a privirii, deoarece lentila de contact se mişcă odată cu globul ocular
Intotdeauna pupila este centrată în spatele centrului optic al lentilei sunt eliminate aberaţiile
Acuitate vizuală mai bună decât cu ochelari, în special la dioptriile mari

Estetic si medical

Lentilele de contact sunt practic invizibile atunci când sunt purtate
Efectul psihologic si desigur estetic.
Lentilele de contact sunt adesea utilizate pentru schimbarea sau nuanţarea culorii ochilor, cu sau fără corecţia erorilor de refracţie anumite tipuri de lentile color sunt utilizate în aplicaţii mai degrabă medicale decât cosmetice, pentru a crea pupile sau iris artificiale.

Profesie si timp liber

Multe profesii necesită acuitate vizuală foarte bună, iar lentilele de contact sunt cele mai adecvate pentru avantajele lor optice. Fotografii, cei care lucrează la microscoape, telescoape sau alte asemenea instrumente sunt eliberaţi de obstrucţia lentilelor aeriene sau a ramelor de ochelari. Alte categorii cărora li se pretează lentilele: chirurgi, lucrători poştali, agenţi comerciali, sportivi. De asemenea, avantajul cosmetic al lentilelor de contact este foarte valoros pentru cei implicaţi în publicitate, televiziune sau pentru cei care pun în prim plan imaginea personală.

Rol de protectie

Lentila de contact poate acţiona ca o barieră între mediu şi cornee. Există cazuri în care lentilele au prevenit rănirea corneei de către obiecte proiectate sau fluide caustice. În sport, lentilele elimină posibilitatea ruperii sau rănirii nasului de către rama de ochelari în cazul unui impact.
Comparativ cu ochelarii, lentilele de contact nu sunt afectate atunci când plouă, ninge sau în cazul condensului. Lentilele înlătură alte inconveniente ale ochelarilor: alunecarea de pe nas, presiunea asupra urechilor, nasului sau a temporalului. De asemenea, lentilele color sunt mai practice faţă de ochelarii de soare în cazul unor activităţi fizice mai deosebite.
Desigur, lentilele de contact nu sunt lipsite de dezavantaje: manevrare, program de purtare, sistem de întreţinere şi controale regulate pe care trebuie sa le efectuam la medicul oftalmolog.


Descoperă libertatea oferită de lentilele de contact

Cu lentilele de contact Bausch & Lomb te poţi bucura de libertatea de a face tot ce vrei.

Fie că ieşi cu prietenii, faci sport sau arăţi strălucitor la o petrecere, vei vedea schimbarea pe care lentilele de contact o vor aduce în viaţa ta.

Pentru a beneficia la maxim de lentilele tale de contact Bausch & Lomb este esenţial să respecţi indicaţiile aferente duratei şi modului de purtare şi să ai grijă de ele în mod corespunzător.

Produsele pentru întreţinerea lentilelor de la Bausch & Lomb sunt foarte uşor de folosit şi te ajută să-ţi menţii lentilele curate şi ochii sănătoşi.

Respectând doar câteva reguli de bază pentru o întreţinere simplă şi eficientă, te vei bucura de toată libertatea oferită de lentilele de contact de la Bausch & Lomb.

Tu şi lentilele tale

Buna îngrijire a lentilelor ajută la menţinerea sănătăţii oculare şi a confortului pe toată durata purtării acestora!

Pentru a te bucura pe deplin de lentilele tale de contact, acestea trebuie să fie în permanenţă curate şi confortabile. Nu purta niciodată lentilele mai multe ore decât cele recomandate de specialistul tău oftalmolog. Dacă, atunci când porţi sau manevrezi lentilele tale de contact, vei respecta regulile de întreţinere din acest ghid, te vei

bucura de o vedere clară, fără probleme.
Verifică-ţi ochii în fiecare zi. Dacă vederea devine neclară, ai senzaţie de disconfort sau ochii sunt roşii, scoate lentilele de contact şi contactează imediat specialistul tău oftalmolog.

Manevrarea lentilelor - primii paşi către libertate

Înainte de a începe...

Întotdeauna, înainte de a manevra lentilele de contact, spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun şi şterge-te cu un prosop curat, care nu lasă scame. Acest lucru elimină riscul transferului de murdărie, grăsimi şi bacterii de pe degetele tale pe lentile şi apoi în ochi.
Pregăteşte-ţi lentilele, soluţia de întreţinere şi recipientul la îndemână pentru a-ţi uşura manevrarea.

Încearcă să stai deasupra unei suprafeţe plane atunci când îţi aplici lentilele de contact. Dacă îţi aplici lentilele deasupra unei chiuvete, pune dopul acesteia. Începe întotdeauna aplicarea şi scoaterea cu aceeaşi lentilă, pentru a evita inversarea lentilelor.

Asigură-te întâi că lentila nu este pe dos, verifică marginea care trebuie să fie în sus (formă de bol), nu spre exterior (farfurie). Nu este nici o problemă dacă lentila este pe dos, după aplicare vei simţi doar un uşor disconfort. Scoate-o de pe ochi, clăteşte-o cu soluţie

| Lumy_6708 explică:

Cu placere! Si multumesc!