anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce fel de istorie se face la stiinte sociale? Adica pentru liceu,se da admiterea si la istorie? Daca da, din care ani? Dintr-a 8-a? Si tezele cum se dau?
Pot alege intre geografie si istorie,sau e neaparat istorie?
In ce consta logica,ce se face,este usoara? La psihologie ce se face? Care din ele e mai usoara? Si economia, filozofia cum sunt? Ce se face?

Răspuns Câştigător
| Yasemyn a răspuns:

Buna!
Stiinte-sociale a fost profilul meu happy Este usor, nu se da admitere la istorie pentru a intra in clasa a 9-a. Tezele la istorie se dau in fiecare semestru(cate una pe semestru la o anumita data pe care o stabilesti cu profa/profu).
Este obligatoriu la bac proba la istorie pentru ca este profil uman happy Dar poti alege in Geografie/Logica/Psihologie/Sociologie/Filosofie pentru a treia proba la bac happy

Logica-consta in mai multe exercitii care te ajuta sa intelegi anumite lucruri! Este o materie usoara, a fost printre preferatele mele la fel ca psihologia si filosofia happy

La psihologie este mai greu happy nu te-as sfatuii sa dai bac la psihologie sau filosofie happy! La filosofie o sa vorbiti despre om, ce este omul, ce face omul si chestii din astea!
Psihologia este putin mai grea happyAcolo o sa invatati din toate cate putin...subconstientul omului si o sa te ajute sa candesti usor in viata!

Sociologia si economia se vor baza mai mult pe studii happy

Bafta, frumos profil happyDin clasa a 10-a nu mai faci chimie, fizica si bio laughing

Bafta kiss

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Pentru admiterea la liceu dai DOAR examenele de la Evaluarea Naţională ( la Română şi Matematică )!


"Calculul mediei de admitere
utilizate pentru admiterea în învățământul liceal
pentru anul școlar 2015-2016


1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040


Vezi ce se învaţă la fiecare materie în Programele de la linkul următor ( secţiunea "Liceu" ) :
http://programe.ise.ro/Actuale/Programeinvigoare.aspx

Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php


Toate cele bune.

| IMS a răspuns:

Omg...mai usor omule ca este liceul nu al3lea razboi mondial.Prin admitere, presupun ca te referi la bac, ci nu la examenul de admitere*romana si mate*. Bacul la stiinte sociale il dai la romana si istorie obligatoriu. Teza in clasa a9a dai la istorie, engleza si romana. Logica faci doar in clasa a9-a, nu te ajuta tare mult... daca inveti de la inceput iti va fi usor, daca pierzi vreo lectie, iti va fi mai greu sa le intelegi pe celelalte. Psihologie vei face din clasa a10-a,ea se ocupa cu " stiinta sufletului", acum depinde cum le vei intelege tu, daca ai o minte mai rationala iti va placea logica, daca esti o umanista convinsa iti va placea psihologia, dar sunt frumoase amandoua. Filozofia se face in clasa a12-a,iar economia contine matematica. Bacul la alegere il poti da: geografie, psihologie, sociologie si economie, dar istoria e obligatoriu pentru ca profilul este de asa natura. Daca nu esti sigura, te poti indrepta spre filologie, nu este atat de tocit. Bafta!