| Sirhandra a întrebat:

Cum poti preveni aparitia cosurilor?

Răspuns Câştigător
| Mihaelaaa13 a răspuns:

Majoritatea persoanelor care sufera din cauza cosurilor au incetat sa spere la o metoda miraculoasa de a scapa de cosuri. Iar cei care inca nu sufera de aceasta problema isi astepta soarta inevitabila crezand ca prevenirea cosurilor este zadarnica.

Ne lasam furati de mirajul reclamelor care ne promit ca nici un cos nu-si va face aparitia pe corpul nostru daca folosim costisitoarele produse X, Y, Z. De fapt, sunt niste metode atat de simple de a preveni aparitia cosurilor si chiar de a le trata incat nimeni nu se mai gandeste la ele.

Exista niste lucruri mici dar esentiale pe care daca avem grija sa nu le trecem cu vederea, ne pot ajuta sa prevenim cosurile si acneea. Iata niste sfaturi practice de a preveni sau trata simplu acneea.

1.In primul rand, trebuie sa deveniti constienti de faptul ca trebuie sa va ingrijiti fata. Dimineata spalati-va bine fata cu un sapun pentru ten sensibil. Sapunul trebuie sa il folositi numai pentru a va spala pe fata, nu si alte zone ale corpului. Uscati-va apoi cu grija. Umezeala poate favoriza aparitia cosurilor. Seara, repetati ritualul. Astfel veti indeparta murdaria si pe bacteriile pe care pielea le-a colectat in timpul zilei. In acest fel pielea va fi curata iar cremele de prevenire a cosurilor vor fi mai eficiente. Totusi, nu trebuie sa va spalati in exces intrucat pielea se va usca si irita favorizand astfel aparitia cosurilor.

2. Aveti grija sa nu va sparge-ti cosurile. Daca faceti acest lucru, cosurile se vor inrosi si se vor vindeca mai greu sau pot ramane cicatrici. Daca totusi doriti sa scapati de un cos, puteti minimiza raul pe care l-ati putea face urmand niste reguli: inainte de a stoarce un cos (care are obligatoriu capul alb), asigurati-va ca v-ati deschis bine porii (o baie de abur). Apoi spalati-va bine pe maini sa fiti siguri ca ati distrus bacteriile. Dupa ce stoarceti cosul, aplicati pe acel loc o solutie antibiotica.

3. Schimbati-va cat puteti de des lenjeria de pat pe care o folositi. Folosirea indelungata a aceleasi lenejerii de pat sau fete de perna favorizeaza o aglomerare de bacterii si aparitia cosurilor. Incercati sa schimbati fata de perna in fiecare zi.

4. Nu va expuneti pielea la bacterii sau produse care ar putea bloca porii. Incercati ca in timpul zilei sa va atingeti fata cat mai putin posibil pentru a va feri pielea de bacterii. Daca vorbiti la telefonul mobil, nu il atingeti de fata si incercati sa il tineti cat mai curat posibil folosind servetele antibacteriene.

5. Aveti grija ce produse de ingrijire a pielii folositi. Puteti folosi produse pentru prevenirea acneei. Cele care contin zinc sunt foarte eficiente. Folositi produse exfoliante. Incercati sa folositi produse si machiaje pe baza de apa, hipoalergenice, noncomedogenice (care nu inchid porii). De asemenea, evitati cremele foarte grase si produsele pe baza de uleiuri.

6. Daca ati facut sport sau ati fost expusi unui mediu in care ati transpirat, trebuie sa faceti dus imediat si sa va schimbati imbracamintea. Transpiratia este plina de impuritati iar hainele pot transporta bacterii.

7. Nu folositi machiaj excesiv. Aceasta poate bloca porii favorizand astfel aparitia cosurilor. Daca doriti totusi sa folositi machiaj, alegeti produse pe hipoalergenice si noncomedogenice. Seara trebuie neaparat sa curarati bine tenul de orice impuritati, inclusiv machiajul. Funda?

3 răspunsuri:
| Gesara a răspuns:

Uite ce e nu te complica cu tot felul de creme, cosurile se produc din cauza glandelor sebacee care la pubertate produc prea mult sebum si astfel se formeaza niste capacea(cosuri deasupra porilor tot ce trebuie sa faci este sa te speli des cu apa pe fatawinking

| VerdeCaPortocala a răspuns:

Este in brosura de la Avon un produs, nu mai stiu exact numele.
Dar in caz ca nu poti cumpara spala-te des pe fata cu apa si sapun. Si da-te din cand in cand cu spirt

Sper ca ti-am fost de ajutor
Bafta :*.

| Mihaelaaa13 a răspuns:

Acneea, una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale pielii, poate apărea sub mai multe forme: coşurile, acele formaţiuni care apar la nivelul pielii şi conţin, uneori puroi; punctele negre, formaţiuni mici, de culoare neagră, care apar ca urmare a acumulării unui amestec de seboree şi celule moarte, ce blochează porii; punctele albe, care apar ca urmare a blocării porilor şi chisturile, care se formează imediat sub piele şi conţin substanţe a căror consistenţă este fie lichidă, fie semi-solidă.
Pentru a preveni apariţia acneei trebuie să acorzi atenţie îngrijirii pielii de zi cu zi, să nu faci excese alimentare şi să elimini factorii stresanţi, întrucât aceştia pot duce la dereglările hormonale care se află în strânsă legătură cu declanşarea acneei.

Foloseşte un scrub blând

În ceea ce priveşte îngrijirea facială, se recomandă folosirea unui scrub care conţine mici particule abrazive. Scrubul se aplică pe piele cu mişcări circulare, de 2-3 ori pe săptămână.

Rolul lui este acela de a îndepărta celulele moarte şi toxinele ce apar la nivelul pielii.

Nu folosi produse cosmetice uleioase

De asemenea, este de preferat să se evite folosirea unor produse cosmetice uleioase, întrucât poate duce la creşterea cantităţii de sebum la nivelul foliculilor de păr.

Fă o baie de aburi

În cazul în care vrei să îndepărtezi de una singură punctele negre, mai întâi trebuie să faci o baie de aburi, pentru a permite deschiderea porilor.

Încearcă produsele cosmetic pe bază de acid retinoic

Pentru prevenirea şi tratarea acneei se recomandă folosirea produselor cosmetice pe bază de sulf, benzoil peroxid şi acid salicilic.

Când produsele cosmetic nu dau rezultate, poţi încerca ceva mai puternic, mai exact acidul retinoic, un derivate al vitaminei A.

Rolul acestei substanţe este acela de a îmbunăţăţi aspectul pielii, prin grăbirea procesului de desprindere a celulelor moarte şi formarea altora noi.

Întrebări similare