| Barbiie a întrebat:

De ce visam? cum se intampla asta! :S., are legatura cu ce ni se intampla ziua?! [explicatie logica, daca se poate] funda love struck

Răspuns Câştigător
| belikeby a răspuns:

Visul se creeaza inca din acea zi fara sa stijm, pentru ca, subconstientul, asimileaza actiuni si intamplari la care nu am fost atenti in acel moment, dar subconstientul asimileaza orice minisecunda petrecuta, si se descarca in timpul a 2 ore de vis din timpul somnului, dar sub alte forme. Ceva interesant e ca daca te uiti la o peersoana care doarme si acesteia ii se misca ochii sub pleoape, aceasta viseaza.big grin

5 răspunsuri:
| AnneMarri a răspuns:

visele noastre sunt gindurile de peste zi, asta este explicatia logica
visam ce gindim ziua (bine, nu chiar la fel, dar pe-aproape)

| TeooTeo a răspuns:

Hmm. acum un an ti-as fi raspuns ca anterespondentii mei. Astazi iti dau doar un link, il citesti, daca ti se pare o prostie ignora-l, daca nu, studiaza in continuare:
http://www.vopus.org/......a-lor.html

| BoomBoomToxic a răspuns:

Noi in fiecare noapte visam. daca nu iti amintesti decat ca ai vazut negru inseamna ca visul a fost prea plictisitor ca sa il mai bagi in seama.Nu tot timpul are legatura cu ce ni se intampla ziua.Noi visam ce ni se pare foarte interesnt sau de ce ne e frica...sau putem visa pe cineva la care tinem foarte mult.Visam in functie de ce gandim inainte sa adormim. Daca te gandesti logik nu ai cum sa nu te gandesti la nimic.Cam atatwinking...Bye sh Peaceee!

| sorina_2296 a răspuns:

Vis este un termen care descrie experiența subconștientă constând dintr-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații care apare, de obicei, în timpul somnului, dar mai ales în cazul tipului de somn în care ochii se mișcă (somn REM). Capacitățile cognitive, precum gândirea și memoria, sunt secundare, persoana care doarme percepând psihic și emoțional evenimentele petrecute în vis ca elemente reale petrecute aievea. Există o ramură a psihologiei care se ocupă cu studiul interpretării visurilor petrecute în timpul somnului. S-a demonstrat științific faptul că o ființă umană petrece aproximativ 6 ani din viață visând (ceea ce corespunde unei medii de 2 ore pe noapte).[formulare evazivă] Încă nu s-a aflat care porțiune a creierului generează visele, dacă există o singură regiune din creier care le generează, dacă sunt implicate mai multe sau care este cu adevărat scopul viselor. În timpul somnului REM, eliberarea anumitor neurotransmițători este complet suprimată. Drept rezultat, neuronii motorii nu sunt stimulați, condiție cunoscută sub denumirea de relaxare nervoasă. Această relaxare suprimă astfel mișcările necontrolate ale corpului în timpul somnului.
Evenimentele din vis sunt cel mai adesea imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică din starea de veghe, fiind simultan în afara posibilității de control a persoanei care visează. Singura excepție cunoscută este visul cunoscut sub terminologia de vis lucid, în care cei ce visează sunt conștienți că visează, putând exercita controlul asupra diverselor aspecte ale visului inclusiv a mediului din vis. Într-un vis lucid, mediul înconjurător este adesea mult mai realist iar acuratețea senzorială este mai ridicată decât în visele obișnuite.

| aNonim_4610 a răspuns:

Sa incepem prin a raspunde la o intrebare de baza - Ce este un vis? Visul include suma imaginilor, gandurilor si emotiilor experimentate in timpul somnului. Visele pot fi extraordinar de intense sau foarte vagi.; incarcate de emotii pozitive sau de reprezentari infricosatoare; concentrate si usor de inteles sau neclare si confuze.


visurile exprima dorintele noastre subconstiente a fost respinsa de cativa oameni de stiinta care au admis ca visele ne ajuta in procesul emotional, insa adevaratul motiv pentru care uneori avem parte de viziuni sumbre nu a fost inca descoperit.