| VisSs a întrebat:

Exista persoane cu depresie bipolara pe aici? Puteti sa descrieti simptomele?

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Este o tulburare a creierului care generează modele de variabilitate a dispoziției și de intensitate energetică care interferează cu o funcționare adaptivă sănătoasă.

Pentru majoritatea celor fără bipolaritate, starea de spirit nu se schimbă semnificativ, cel puțin nu fără un motiv clar. În general, oamenii se confruntă cu un grad echilibrat de consistență de dispoziție, în absența unor influențe externe puternice. Dacă nu ați câștigat la loterie sau nu v-ați îndrăgostit sau nu ați fost concediați sau nu ați avut o dezamăgire profundă, starea dvs. de spirit va fi probabil relativ stabilă de la o zi la alta. Și prin stabilitate, nu înseamnă că sunt bine sau rău. Unii oameni simt în mod constant dispoziții bune, în timp ce alții sunt în mod constant nefericiți sau îngrozitor. Ideea mea este că starea de spirit are, în general, continuitate care are sens pentru individ. Creierul non-bipolar păstrează starea de spirit echilibrată până când influențele externe devin suficient de puternice pentru a afecta o schimbare într-o stare de stare diferită.

Individul cu bipolaritate trăiește cu un giroscop starea de spirit defectuos. Starea de spirit poate progresa în sus sau în jos pentru nici un motiv întemeiat, sau cel puțin pentru nici un motiv care este în mod clar legat de influențele externe. În esență, trăirea cu bipolaritate înseamnă că nu se poate baza pe capacitatea de a susține o dispoziție echilibrată.

În ceea ce privește depresia sau starea de spirit în jos, există multiple aspecte ale experienței care devin diminuate sau dezactivate, ca în cazul în care butonul de control al volumului a fost refuzat. Motivația și productivitatea sunt scăzute, ca și activitatea mentală și vigilența. Viteza și volumul gândirii sunt, de asemenea, reduse. Experiența bazată pe experiențe cum ar fi energia, activitatea fizică, apetitul și libidoul sunt, de asemenea, reduse.

Emoția în timpul depresiei este diferită pentru diferite persoane. Unii experimentează tristețea, pierderea, dezamăgirea sau ceea ce ar putea fi descris ca durere sau suferință emoțională. Îmi amintesc de unul dintre pacienții mei care descrie sentimente atacate sau agresate de propriul lor psihic. Stima de sine sau perceptiile despre sine sunt negative si in timpul depresiei. De fapt, depresia și percepțiile pozitive despre sine sunt antitetice. Nu coexistă.

Având în vedere această auto-experiență negativă, majoritatea celor care sunt deprimați experimentează și un sentiment de deconectare sau izolare interpersonală. Ei percep că nu au nimic de valoare și nici nu pot să-și imagineze că alții ar avea vreun interes să se conecteze cu ei.

Alternativ, văd unele persoane ale căror dispoziții depresive implică în mare parte iritabilitate, agitație și furie. Nu se urăsc singuri. De asemenea, urăsc lumea. Starea lor în jos este mai mult de depresie agitată sau supărată.

Există, de asemenea, experiența depresivă a dispoziției în care, mai degrabă decât emoție dureroasă, există o amorțeală sau o blândire emoțională. Lumea este experimentată ca fiind plată, incoloră, fără gust și monotonă. Nu este prea mult de dorit, deoarece nimic nu pare de dorit. La capătul extrem al acestei închideri, oamenii devin disociați de experiența lor. Observă lumea care se întâmplă în jurul lor, dar ei nu fac parte din ea.

Ideea suicidară sau gândirea suicidară este un aspect comun al dispoziției depresive bipolare, deși aș adăuga că gândirea suicidară este prezentă în multe persoane care sunt deprimate, indiferent de diagnostic. Când oamenii rănesc și nu găsesc o cale de a-și rezolva durerea, ei caută ajutor de la suferința lor. Nevoia devine percepută ca fiind preferabilă ființei dureroase.

Este demn de remarcat că tulburarea bipolară poartă cele mai mari statistici suicidare din orice altă psihopatologie. Înțeleg acest lucru reflectând două influențe semnificative. Prima implică cronica bolii bipolare, iar cea de-a doua implică controlul impulsului redus, care adesea însoțește creșterea în stare de spirit.

Dacă sunteți în dificultate, dar sunteți capabili să înțelegeți că suferința va scădea în timp, atunci sunteți capabili să vă conectați cu speranța și motivația pentru a continua. Cu toate acestea, dacă percepeți că veți trece în mod repetat înapoi în suferință și suferință, atunci perspectiva pe termen lung se va simți mai înspăimântătoare și mai lipsită de speranță. Ieșirea prin sinucidere se poate simți ca o opțiune atrăgătoare atunci când se confruntă cu perspectiva unor recăderi recurente depresive

Anterior am vorbit despre depresie agitată. Acesta este, de asemenea, numit un stat mixt. Stările mixte sunt emoții negative dureroase combinate cu înălțimea energetică. De asemenea, starea stării de stres crescute determină un control al impulsurilor reduse. Astfel, ideea sinucidere puternică în timpul unei stări de dispoziție mixtă reprezintă o combinație de risc ridicat. În esență, disperarea + energia + dezinhibarea = risc ridicat pentru acțiunea sinucidere.

Dispoziția elevării este capătul opus al continuumului bipolar. Cred că cea mai puternică concepție greșită este că starea de spirit ridicată reprezintă „fericită". Poate, dar asta e doar o mică bucată. În mod obișnuit, creșterea înălțimii transmite mai multe dimensiuni decât doar partea superioară a continuumului fericit / trist. Îi încurajez pe oameni să se gândească mai mult la elementele de spirit decât la intensificarea dispoziției. Poate fi o stare de starea de spirit extrem de complexă. Persoanele diferite vor experimenta foarte multe seturi de simptome. Dacă există vreun fir unificator, el este văzut de obicei prin prezența combinată a ener elevată

gy, somn redus, intensificarea afectării (emoției) și a proceselor cognitive accelerate. Dincolo de acest grup, cele mai multe simptome ale apariției altitudinii sunt foarte personale.

În scopul de a înțelege mai bine complexitatea starea de spirit crescut, am grupat simptomele starea de spirit ridicată în grupuri de simptome care sunt tematic similare. Nu presupun că grupurile sunt în mod necesar prezente în grup. De fapt, contrariul este mai frecvent. Vedem o mulțime de amestec de simptome din diferite grupări. În plus, pot apărea diferite simptome în diferite puncte în cursul supraviețuirii. Pentru moment, scopul meu este să împărtășesc pur și simplu gama largă a ceea ce se poate întâmpla în timpul dispoziției înalte

Intensificarea energetică: o energie fizică mai mare decât cea normală, nevoia de somn scăzută, dificultatea șederii – necesitatea de a mișca, a exercita și a descărca energia fizică, a libidoului crescut (sentimente sexuale)

Starea de spirit pozitivă: starea de spirit euforică pozitivă, plăcută, comportamentul care este căutarea plăcerii. o sociabilitate sporită, un optimism puternic, încredere, percepții grandioase ale capacităților

Intensificarea cognitivă și creativă: gândirea accelerată, vorbirea rapidă – uneori nu se poate opri vorbirea, gândirea expansivă, creativitatea crescută, dezorganizarea cognitivă, atenția și concentrarea afectată, gândirea obsesională, intensificarea credințelor spirituale (mai puternică decât cea comună pentru individ) gândire – gânduri distorsionate despre realitate

Activitatea orientată spre obiectiv: să se concentreze pe o activitate aproape exclusă de orice altceva, curățarea sau organizarea compulsivă

Impactul asupra judecății și controlului impulsurilor: creșterea comportamentului sexual, cheltuieli impulsive excesive, călătorii impulsive, comportamente sporite de asumare a riscurilor,

Iritabilitate: senzație de margine, agitație, argumentativ față de ceilalți

Punctul central al înțelegerii intensității stării de spirit este recunoașterea faptului că intensitatea înălțimii poate varia foarte mult. Partea superioară a continuumului supraviețuit este numită manie. Mania sau „a fi maniac" este acel domeniu al experienței în care intensitatea simptomelor este suficient de puternică pentru a provoca o afecțiune severă capacității individului de a organiza și de a conduce comportamentul, menținând în același timp o judecată rezonabilă și un control impulsiv. Cu manie acută, este, de asemenea, comună simptome psihotice care implică gândire delirantă, grandiozitate extremă, paranoia și chiar halucinații. Cu acest nivel de acuitate a simptomelor, spitalizarea psihiatrică este de obicei necesară, deoarece nu mai puteți lua decizii sigure și raționale.

Mărirea de dispoziție cu o intensitate mai mică decât mania este denumită hipomanie (hipo = mai jos). Ea reprezintă o gamă largă de continuum al dispoziției ridicate – mai mult decât mania. În gama superioară, indivizii sunt adesea afectați negativ de combinația dintre controlul impulsului redus și judecata afectată; cu toate acestea, nu la gradul de severitate pe care îl observăm cu mania.

Mai departe în continuum, hipomania de nivel inferior poate fi subtilă și doar puțin mai bună decât cea normală pozitivă. Ridicarea poate ajunge treptat pe parcursul mai multor zile. Prezenta sa poate să nu fie suficient de puternică pentru a fi identificată ca reprezentând ceva nepotrivit. În primii câțiva ani post-diagnoză, creșterea ușoară este dificilă pentru identificarea unui individ, deoarece nu se simte neapărat că ceva este greșit.

Dacă am putea arăta intensitatea interacțiunii bipolarității, am descoperit că graficele diferitelor persoane dezvăluie modele foarte diferite. Unele modele ar părea că au o regularitate. Alții ar fi mai haoși și mai imprevizibili.

Stările depresive bipolare au tendința de a avea o durată mai lungă decât creșterile de dispoziție. Putem vedea că depresiile se întind de la o săptămână sau două până la câteva luni, uneori chiar și un an sau doi. Mărirea înălțimii este de obicei mai scurtă – câteva zile până la câteva săptămâni; ocazional atâta timp cât câteva luni. Dar, creierul nu este capabil să susțină intensitatea cotei continue fără ca o persoană să înceapă să se descurce după o perioadă de timp. Urmând o altitudine bipolară a dispoziției, aproape întotdeauna vedem capul de dispoziție în jos în depresie.

Am abordat deja faptul că hipomania reprezintă un nivel mai scăzut al mișcării decât mania. Acest lucru este, de asemenea, relevant pentru diferența dintre tulburarea bipolară I și bipolară II. Bipolar I, indivizii au avut cel puțin un episod complet maniacal, în timp ce creșterea bipolară II rămâne în intervalul hipomanic și nu progresează în manie.

O altă concepție greșită este că bipolarul II este mai puțin sever decât cel bipolar I. Nu este așa, cel puțin nu peste bord. Să presupunem că persoana A a avut un episod maniac de o săptămână urmat de o depresie de două luni și apoi doar o variabilitate ușoară a dispoziției pentru următorii doi ani. Contrastează cu persoana B, care cicluri rapide între câteva zile de hipomanie puternică și episoade depresive care durează o lună, în timp ce rar petrec timpul în starea de spirit la mijloc. În mod evident, persoana B va avea un moment mai dificil. Severitatea sau gradul de experiență a disfuncției

nced cu bipolaritatea are totul de a face cu modelele generale de dispoziție, spre deosebire de faptul dacă cineva este diagnosticat cu bipolar I sau bipolar II.

Dacă oricare dintre aceste inele sunt valabile pentru dvs., vă sugerăm cu tărie să solicitați consultații de la un profesionist din domeniul sănătății mintale, care are cunoștință despre bipolaritate. Nu este ceva ușor de gestionat dacă zburați solo.

https://www.psychologytoday.com/......-explained

| Donsavas a răspuns:

Depresia bipolara nu exista! Psihoză da.
Esti psihotica cand treci de la o stare la alta, de la extaz la depresie suicidara.
E un diagnostic care se pune după luni de spitalizare.