| Karapop a întrebat:

Hei..am o problema foarte mare. Pai eu sunt una dintre cele mai bune eleve din scoala, merg la olimpiade, mediile anuale mi-au iesit toate 10. Insa eu am o problema cu fizica, nu o pot intelege. Data trecuta am dat un test, sunt distrusa, plang de 3 zile am luat nota 6...parintii mei au pretentii de la mine si ma vor pedepsi. Ma simt al naibii de prost si nu stiu cum sa le zic, sunt absolut distrusa.

Răspuns Apreciat de Editori
| eckblume a răspuns:

Inteleg ca esti o persoana foarte responsabila si ambitioasa in ceea ce priveste scoala.
Din experienta iti spun ca nu notele ne arata adevarata valoare. Intr-adevar, acestea arata performanta academica, insa mai important e sa ramai cu ceva si sa aplici ce ai invatat.
Nu mai plange pentru note, nu poti fi robot sa stii totul. Fizica nu e punctul tau forte. Nu cred ca vrei sa devii fizician, prin urmare poti invata cat sa treci.
Sper sa nu te superi, dar parintii tai au o problema. Ei trebuie sa te sustina si sa iti fie alaturi in dezvoltarea personala. Nu e o idee stralucita sa foloseasca pedeapsa doar pentru niste calificative. Intr-o seara cand ii vezi linistiti stai de vorba cu ei. Spune-le ce simti. Parintii isi accepta copiii cu bune, cu rele (asa ar fi ideal). Te iubesc, dar e necesar sa le povestesti despre presiunea lor. Ce si-ar dori? Un copil de 10 care sa se imbolnaveasca pentru note sau un copil sanatos care invata din placere?
Mergi la olimpiade, de obicei sacrifici timp pentru ele (asa e in general, mai mult studiezi decat iesi la distractie cu prietenii). Comunica mai mult cu ai tai si nu te stresa pentru un banal de 6. La facultate o sa vezi cat de mult te-ai putea bucura de un examen trecut cu 5; 6 sau 7. Daca ei au pretentii si tu poti avea pretentia de a te intelege fara sa te judece pentru o nota. Sa vada munca din spate (olimpiade, medii de 10) si nu o exceptie precum fizica->vazuta ca o tragedie...

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este bine să le spui.
Fizica, profesia mea, este cea mai frumoasă din lume.
Dacă i zece peste tot, poate că ai dori să înțelegi lucrurile și să le înțelegi bine.
Ca să înțelegi un lucru trebuie să îl corelezi cu alt lucru pe care să îl cunoști bine.
Să le spui la părinți, că dta faci tot posibilul, dar nu înțelegi.

| BunaZiuaMerio a răspuns:

Si eu sunt la fel cu fizica.Stau 2 ore sa invat.La scoala in pauza dinaintea testului si la test uit tot.Ma simt de parca nu stiu nimic. Daca ai 10 la tot fa un calcul scurt cam ce medie ti-ar iesi. Daca esti clasa a 7-a si ai 16 materii cel mai probabil ti-ar iesi 9.82 cu toate mediile de 10 si cu minim 7 la fizica.Deci ai sanse

| Rd79 a răspuns:

La ce profil esti? Si de ce plangi? Notele din liceu sunt doar un numar, nu iti confera nici un beneficiu (atata timp cat sunt peste 5-6). Nu poti fi buna la toate materiile.