|

Hei TPU! Sunt clasa a12-a si m-am gândit să merg mai departe pe psihologie, apoi m-am gândit să fac un master pe domeniul criminalistică. Dacă aș putea să fac in paralel sau după aceea o școală de ofițeri de poliție, în calitate de ce aș putea lucra? Aș fi avansată în grad? Mereu m-au pasionat chestiunile legate de psihologie si, mai ales, recent am devenit obsedată de serialul "Hannibal", începând sa ma pasioneze ceea ce ține de criminalistică. Vreau să-mi explice cineva cât mai detaliat ce presupune ceea ce am descris eu aici. Și nu vreau comentarii de genul "nici nu ai intrat si te visezi avansată în grad", only good vibes, please.happy E normal sa fiu curioasă si sa imi doresc sa țintesc cât mai sus, asemenea unui sistem cuantic, care tinde întotdeauna spre stabilitatehappy.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Un master se face numai dupa terminarea unei facultatii!
Nu exista scoala de ofiteri de Politie, ci Academia de Politie.
Intra la o academie de Politie sau Academie Militara si dupa ce o termini, te inscrii la un masterat, iar daca esti consecventa, il termini in 2-3 ani.
Dupa terminarea unei academii, iesi direct locotenent, adica esti ofiter cu grad superior.
In ce priveste facultatea de Psihologie, o termini si te inscrii aopi la un masterat.
Dupa terminarea masteratului, poti sa aplicii pentru joburi in ce domeniu vrei tu, chiar si in criminalistica.

| a răspuns:

O școală de poliție nu o poți face în paralel cu altceva.
Profesia de criminalist nu este palpitantă și plină de suspans recreativ ca în romane și în filme, ci tehnică și precisă. Când abordezi probleme de viață și de moarte ai nevoie de o motivație puternică și de o modificare profundă de conștiință, care se dobândește greu și este consumatoare de neuroni și însoțită de un stres puternic la care trebuie să faci față, să te adaptezi.