anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Am si eu o problema foarte des intalnita. Se numeste "somnul". Stiu ca nu e bine dar de obicei, in vacanta ma culc pe la 2-3 sau chiar 4-5 dimineata, dupa care adorm si ma trezesc la pranz. In zilele in care ies pe strada adorm mai repede. Am si un somn din asta nenorocit, cum aud un sunet prin curte ma si trezesc. Azi m'a trezit mama cu masina la 7 dimineata, bine ca ma culcasem la 12 seara trecuta. Sooooo...ce imi recomandati? big grin

6 răspunsuri:
| HolyPotato a răspuns:

Cu cât faci mai mult sport, îți consumi energia spre seară vei adormi mai repede.
Și renunță la alimentele energizante respectiv băuturile cum ar fi: ciocolata, energizantele, cafeaua, cappuccino etc.
Le poți consuma, dar nu spre seară.

| Carmen100 a răspuns:

Si mai adaug ca daca ma duc in pat la ora 10-11 nu adorm, sau daca adorm ma trezesc pe la 2-3 noaptea sad

| infectieacuta a răspuns:

Pai, nici eu nu ma impac asa bine cu somnul, vorba aia e vacanta te distrezi pe net sau stiu si eu, de obicei vara e mai cald iar noaptea eu nu prea dorm, prefer sa stau noaptea la net ca e mai racoare sti, eu in schimb dorm mai grav ca tine ma culc pe la 4-5 sau chiar 8:00 dimineata laughing) si ma culc apoi si ma trezesc tocmai seara thinking stiu ca nu e tocmai normal dar na, de obicei ca sa pot sa-mi refac programul fac tot asa, ma trezesc seara stau toata noaptea pana la 8:00 cand imi vine somnul... iar apoi nu ma culc, incerc din rasputeri sa rezist pana cel putin 17:00 sau 19:00 ca sa ma culc, dupa aia imi refac programul, dorm mult pana pe la 10-11 si-mi revin apoi, incep sa adorm iar ca omu. Ideea e ca na, cum ziceam fiind vara nu prea iti vine sa dormi noaptea cand vezi ca e racoare dormi mai mult ziua ca-i cald sti si e osteneala. Eu zic sa incerci si tu prin vointa sa dormi, obosestete fa mult sport vreo ora pana sa vina ora de culcare si cand esti obosit vei putea adormi happy

| MarvelStars28 a răspuns:

Iti recomand sa o tii tot asa, ai fi iesita din comun daca te-ai culca la 12, toti adolescentii se culca in vacante dimineata si se trezesc dupa amiaza.

| Carmen100 a răspuns (pentru MarvelStars28):

Stiu asta dar nu ma simt eu bine ca fac asa

| geanina23 a răspuns:

Pai tocmai acum 2 saptamani am vazut un documentar despre asta este ceva des intalnit mai ales la copii incearca sa dormi mai devremae sau daca nu poti trezeste-te dimineata si asa vei fi obosita si vei adormi mai repede incearca sa adormi cu casti speciala care poti ascuta si muzica linistitoare! Sper ca ti-am fost de ajutor!