anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna, nu pot sa dorm pentru ca nu mi se face somn, incerc sa beau o cana cu lapte cu nesquik in fiecare seara (acum am baut doua) si tot nu pot dormi, cred ca mi-am stricat somnul. Eu ma culc pe la 2-3 si de obicei adorm tarziu, cum am spus mai sus, nu mi se face somn. Am incercat acum cateva zile sa ma trezesc la 8 jumate (m-am culcat pe la 3) si am reusit sa ma trezesc dar noaptea tot nu mi se facea somn, m-am simit atat de bine in acea zi, nu am mai simit ca pierd juma' de zi, de obicei pe trezesc pe la 12 jumate sau chiar mai tarziu de 1 si tot imi este somn. De exemplu, o data m-am trezit la 10 si pe la 12 mi s-a facut somn asa ca m-am pus sa dorm, m-am trezit de cateva ori dar tot ma puneam sa dorm (adormeam repede) si m-am trezit la 17, observasem cat este ceasul si chiar daca imi era somn m-am trezit.
In vara (2019) tot la fel mi s-a intamplat (doar ca nu imi era somn dupa ce ma trezeam) si nu mi se facea somn asa ca imi daduse o persoana un sfat (pusesem o intrebare pe TPU) si mi-a spus sa stau treaza toata noaptea, inclusiv ziua (dupa noapte ca si cum) ca sa mi se faca somn la ora la care vreau sa dorm (22 maxim 23). Ma ganadesc sa fac acelasi lucru si azi ca poate imi reuseste si de data asta dar parca ma simt prost ca fac asta... nu prea vreau sa iau pastile de somn, mama are aceasta problema si ia pastile de somn (noptisomn sau ceva de genu). Imi dati niste sfaturi? Ar trebui sa ma simt prost daca nu dorm toata noaptea si toata ziua? Nu stiu ce sa fac sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Bea numai laptele fara nesquik si ai sa vezi ca se schimba treaba.

| Jassmina a răspuns:

Atata vreme cat nu esti consecventa, nu ai cum sa-ti reglezi somnul.
Pune-te in pat la ora 9 cu o carte in mana. NU: telefon, nu laptop, nu TV, doar o CARTE.
Probabil ca la ora 10 vei fii deja adormita.

In al doilea rand, seara se bea: 1 cana de ceai sau de lapte, FARA nesquik, ciocolata sau cafea, ca-ti irita sistemul nervos si nu mai dormi.
Indiferent ca nu adormi imediat, scularea trebuie sa se intample la 7 dimineata, in fiecare zi!
Dupa 1 saptamana de sculare la ora 7 dimineata, te asigur eu ca vei merge automat in pat la ora 9 sau 10 si vei dormii toata noaptea.
Consecventa, garanteaza succesul operatiunii de schimbare a oricarei rutini.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să citești care este programul zilnic în Legiunea Străină sau la Templul Shaolin. Să vizionezi pe You Tube. După ce îți umpli ziua cu un program aspru, somnul vine el singur automat, nu ai nevoie de pastile.

| JicaContra a răspuns:

Nesquik?!? ala se bea dimineata FFS
chiar daca nu contine cafea, TOTUSI cacaua este un energetizant, slab dar TOTUSI, asa ca EVIDENT ca nu poti sa adormi!
NU se mananca ciocolata seara...

| JamesWatson a răspuns:

Eu unul sunt obosit seara. Tot timpul cand ziua am o ocupatie aproape constată. Fie ea de ori ce fel. Astfel îți "obosesti" creierul si iti e somn.

| SofiaTeodorescu a răspuns:

Trezeste-te devreme, fa multă activitate fizica pe timp de zi, ascultă noaptea la căști ceva ce te face sa adormi ex la mine functioneaza sa ascult cum ploua.Pe mine acestea ma ajuta cand vreau sa imi reglez somnul.Cand simti ca iti e somn dormi ca daca nu te-ai culcat si depășești acel prag maxim de somn si oboseala nici ca mai dormi.