Dacă acum vrei sa te sinucizi, mai târziu când o sa dai peste greutățile vieții ce o sa mai faci?
Ceea ce ai descris tu, nu difera cu absolut nimic fata de viata multor altora si uite`i ca inca zambesc.Par mofturi si nu probleme care sa duca la sinucidere.Ai 13 ani, multi inainte, vei mai gasi o multime de baieti care sa-ti placa pana la batranete, nu este acesta ultimul baiat in viata. Divortul este ceva comun in ziua de azi, iar parintii plecati la fel. Dureros, da, insa nu un motiv.
Sfat: Respira, tine`te de scoala ca sa nu depinzi de nimeni pe viitor, cunoaste persoane noi pentru ca sigur ai un anturaj infect sau inexistent, evita sa te lasi captivata de "lucruri stralucitoare", citeste cat mai mult ca sa te dezvolti ca persoana si sa iti poti imagina o lume mai buna decat cea in care traiesti, nu te lasa pacalita de primul baiat care iti spune ca te iubeste si cel mai important, viseaza si gaseste`ti aspiratii (imagineaza`ti unde vrei sa fii peste un timp) caci daca nu le ai, vei ramane doar o alta persoana in noroi.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Ce minte de rahat ai, sa te și sinucizi din cauză că n.ai prieten sau că mama ta este plecata că sa.ti facă un viitor de parcă tu ești singura care are părinții plecați, adevărații oameni sunt cei care duc o viața chiar daca au multe greutăți, lașii își i-au viața pentru că sunt prea fraieri și nu știu cum să și.o trăiască!
Daca nu vezi alta solutie atunci iti trebuie ochelari. Totusi ai o mama si un tata, ai bunici si lumea e plina de alti baieti in afara de respectivul. Altii se lupta sa traiasca si tu vrei sa te sinucizi? Mai degraba tu vrei atentie. Crezi ca asa o sa scapi de probleme? Daca te sinucizi o sa le faci probleme si parintilor(inmormantarea e scumpa, stii), glumesc, sigur parintii tai te iubesc si nu pentru asta te-au crescut. Sa zicem ca nu ai crede ca daca te sinucizi treci direct in iad(desi e adevarat), dar ratezi toate bucuriile vietii care urmeaza. Ai o viata si ii pui capat asa...deci ca sa te sinucizi trebuie sa ai probleme psihice grave. Adica cei care se sinucid nici macar nu apuca niciodata sa culeaga "roadele", practic nu o sa mai apuci sa te bucuri de libertatea asta de care spui.
Altii au probleme serioase si totusi se bucura mult mai mult ca tine. Un sfat? Pai incearca sa obtii atentie in alt fel, nu spunand pe aici ca tu te sinucizi.
Pai poti sa iti gasesti un hobby. ceva care sa te tina ocupata si sa nu te mai faca sa te gandesti la probleme.
poti sa iti iei un animal.
lasa sinuciderea pe alta data... oricum e alegerea ta. numa' ca ideea e ca tu te ai sinucide pentru prostiile altora. ceea ce nu are logica. de ce sa suferi tu? cand problemele pe care le ai nu sunt cauzate de tine?
Trec prin aceiasi situatie doar ca parintii mei se inteleg perfect si sunt mereu langa mine.dar tot timpul se va gasi cate un fraier sa isi bata joc de tine prostii sunt prosti ce sa le faci? Eu mereu stau singura in pauza in banca si scriu povesti pentru wattpad toti isi bat joc de mine si mereu plang din cauza lor Dar mereu mama imi spune sa nu ii bag in seama dar e foarte greu ceea ce iti recomand este sa vorbesti cu mama ta si sa ii spui ce simti eventual sa si plangi putin faza cu divortul nu ai cum sa o rezolvi dar poate o sa te ia mama ta cu ea stiu ca nu a fost foarte folositor raspunsul dar na
Fata draga atata timp cat Dumnezeu ți a dat o sansa la viață aceasta doar el are voie sa ți o și ia.ce probleme ai tu așa mari? Tu sti că sunt copii pe lumea asta bolnavi de cancer sau alte boli care plâng și ar da orice sa mai trăiască? Sau oameni fără mâini, picioare sau in scaun cu rotile care lupta și sunt bucuroși așa cu acele lipsuri și îi mulțumesc lui DUmnezeu pentru că sunt în viata? Mama mea a plecat când aveam eu 12 ani în străinătate venea anul câteva săptămâni dar nu mereu stătea la noi a și divorțat după un an, eu am rămas cu tatăl meu și bunica. tatăl meu mă bătea de mica până la 16 ani când a plecat și am rămas doar cu bunica. Dar sa vezi cum e soarta că de la 20 de ani locuiesc cu mama și mi-a umplut toate golurile ce lipseau.iar în legătură că îți place un băiat o sa ti placa m ai multi de acum încolo dar toate sunt trecătoare și o sa suferi o sa plângi după unii tu trebuie sa fi puternica o sa îți găsești jumătatea când va veni timpul. Când ai gândurile astea negative spune cate ori rugăciune sau un acatist. mergi la biserica roaga-te și ai să vezi că totul va fi bine.pentru ce să îți iei viața? Nu vrei și tu să îți faci o meserie? O familie? Sa ți vezi nepoții? Fi fericită că exiști. vorbește cu un preot să îți lumineze mintea.