| WolfiePUB a întrebat:

Salut, TPU! Tocmai ce am primit nota pe testul inițial la contabilitate (da, sâmbătă la ora 11 noaptea) și am luat nota 3. Problema e că a fost test grilă și răspunsurile au fost formulate să te încurce și din cauza asta am greșit la 2 întrebări, iar dacă nu greșeam, aș fi putut lua minim 5 cu acele întrebări.

Mă simt terminat, dezamăgit de mine și scârbit din cauză că profa e foarte severă și pune note mici foarte ușor, neexistând elev care să nu primească o notă la ora ei.

Poate pare că exagerez, dar nu e așa.

Chiar mi-e foarte frică că aș putea să nu trec clasa la limită din cauza acestei profe (fac 3 materii cu ea).

Mă gândesc foarte serios să schimb liceul (sau clasa) datorită acestei profesoare, chiar dacă sunt clasa a 11-a.

Răspuns Apreciat de Editori
| 0VolkSWaGeN1 a răspuns:

Salut. În primul rând, într-adevăr era mai ok dacă erai pregătit pentru test. În al doilea rând, de multe ori se dau întrebări de baraj la testele astea grilă, care te pot pune în dificultate și de aceea mulți elevi ajung să pună la nimereală răspunsurile. În al treilea rând, contează și cât de bine te împaci cu profesorul, dacă vede că ești serios, că îți dai silința să pricepi ceva, mai pune și el minim un 5, dar la un neastâmpărat care vine la școală numai pentru caterincă, normal că are șanșe mai mari ca respectivul să rămână corigent. Uite de aceea contează mult relația profesor-elev, și bagajul de cunoștințe, dar totuși să nu exagerăm, nu ai cum să înveți totul pe de rost, trebuie să înveți logic, nu mecanic. Baftă în continuare, și nu fii trist/ă, o să treci cu bine dacă îți dai interesul.

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Profa nu-i severa, doar ca nu ai invatat tu!
Testele grila sunt facute de alti profesori, nu de profesoara ta, ea doar aplica grila si pune punctajul confrom exertilor care au creat grila.
Pune mana serios si invata, eventual stai in weekend si lucreaza intens, fiindca ai toate sansele sa raami corijent, daca nu iei in serios materiile de contabilitate.
Nu din caza prfesoarei vei ramane corie\jent ci din cauza ca NU inveti si nu te pregatesti.
Este interesant cum copii rasfatati ajung sa creada ca toata lumea etste vinovata numai ei nu. asa si cu tine, profesorul este vinovat ca ti-a pus 3 acnd tu ai invatat dar ai fost nepriceput sa alegi rezultatele corecte.
Trezeste-te la realitate baiete, ca de nu pui mana serios sa inveti, nu poti trece clasa. la liceu nu-i ca la scoala generala, sa dea mamica spaga si sa primesti note mari, aici chiar te lasa corijent si chiar repetent.

| Jassmina a răspuns:

Inca ceva: transferul copiilor care au corijente, este interzis!
Asa spune Ministerul Educatiei si invatamantului.