| ZeulMuschilor a întrebat:

Am băgat 900 euro în ETF-uri și 100 euro in crypto și în câteva zile am pierdut 40 euro. Sa am încredere și că mai târziu să câștig ceva? E prima oară când bag

12 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai ce inseamna "am bagat" in x si y la tine? La sfatul cui? Cum ai ales in ce sa investesti? Ai citit despre x si y in care ai infipt bani inainte sa faci asta?

| ZeulMuschilor explică (pentru GabiDumitrescu):

M-a sfătuit chat gpt?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ZeulMuschilor):

Hmmm. Sa investesti in ce? Oricum, daca te-a sfatuit pe long-term, nu iti fa griji acum si nu sta sa te uiti la ele zi de zi. La cum e de obicei trendul, daca nu se intampla vreun cataclism socio-economic major, o sa creasca prin toamna.

Da pe long term, nasdaq 100, core s&p 500 și ESG global all cap

Ah, ok, in cazul asta verifica si tu odata pe luna la ETF-uri si la crypto te poti uita cit de des vrei. Sper ca nu ai luat crypto prin eToro... ideea e sa folosesti o platforma unde mai poti capitaliza crypto-ul ala in perioada in care il tii.

Folosesc XTB

Aoliooo...

Nu e buna?

E romaneasca. Din ce stiu e cu abonament lunar si niste taxe cam absurde. Plus de asta, buba e ca nu poti capitaliza ca pe crypto.com sau Binance.

Oricum îl folosesc mai mult pentru ETF

| gabicoo a răspuns:

Mai bine investeai in mici și bere. Ieșeai sigur pe plus. La fericire și la kilograme.

| johnnny123 a răspuns:

Nici după ce ai pus 50 de întrebări despre investiții nu ai reușit să înțelegi că pot să și scadă?

Ia uite ce ți-am scris pe 6 iunie despre ce înseamnă să investești:

"Să zicem că iei niște acțiuni, și imediat după ce le cumperi încep să scadă. În prima săptămână cu 3%, în a doua cu 5%, în a treia cu 12%. Poți înțelege de ce scad și dacă au șanse să-și revină?"

Se pare că ai înțeles fix nimic.