|

Am vazut de curand pe net ca poti sa faci magazin online si sa pui produse chinezesti si sa iei comision din vanzare.Stie cineva cum pot face treaba asta? Dau funda

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Primul pas – ideea, denumirea si rezervarea domeniului
Fara o idee buna de business are mai putin sens sa incepi aventura in mediul eCommerce. Gandeste bine nisa/nisele pe care vrei sa le ataci, afla concurenta, descopera daca exista studii de piata despre segmentul tau.

Ulterior, gandeste un nume de domeniu online – nu complicat, care sa atraga, usor de retinut (si de tastat); nu trebuie neaparat sa aiba legatura cu ce vei vinde sau domeniul de activitate – domeniile alese de gigantii online-ului in eCommerce nu au nicio legatura cu domeniul de activitate, de exemplu Alibaba sau Amazon. Evident, daca reusesti sa gasesti liber un domeniu care sa aiba legatura si sa intruneasca si factorii de mai sus, cu atat mai bine (exemplu – Bookdepository.com sau eMag.ro).
Odata gandit numele, inregistrarea se realizeaza la Rotld, pretul fiind de circa 60$. Ulterior, trebuie sa te gandesti la hosting – sfatul nostru, alege o companie cu traditie care ofera servicii complexe si complete de cloud, scalabile in functie de nevoile business-ului. Nu te baza pe servere "de casa", anii ’90-’00 au trecut.

"In alegerea domeniului, recomandarea este de a se orienta spre numele unui brand pe care il doresc sa il promoveze, mai degraba in a folosi cuvinte care descriu tipul de produse din magazin. Este de tinut cont de la inceput de proprietatea intelectuala si verificarea daca denumirea nu va intra in conflict in viitor cu o marca cu acelasi nume din alt stat european sau din lume. Poate fi un risc major cand ajunge o afacere de succes. De asemenea, poate lua in calcul de la inceput si comertul cross-border si eventualitatea de a achizitiona domenii destinate si altor piete", puncteaza seful ARMO.

"Cei care sunt in primul pas al acestui proces, se confrunta cu mai multe alegeri si decizii. Planul de business il consider prioritar. Validarea conceptului, validarea produselor pe care doresc sa le comercializeze e un aspect important. Pentru a valida produsele, am varianta...2008 - 10293 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
| a răspuns:

Ceea ce cauti se numeste "dropshipping" poti cauta pe Youtube tutoriale (sunt destul de multe)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează