| Girly97 a întrebat:

Ati urmat si voi cursuri de calificare organizate de AJOFM? Vi s-au perceput anumite taxe, de exemplu taxa de examen, chiar daca sunteti someri si nu aveti vreun venit?

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da,nu am plătit absolut nimic,în liceu am făcut unul de informatica,era un prof super cool, era un curs simplu dar ma învățat multe, cu examenul ce sa spun depinde cât ai învățat, poți face curs și de engleza, germana, tu ai nevoie de socializare

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu a fost cazul.
"Examenul" nu costă, pentru că e mai mult o evaluare, care se susține la finalul cursului, nimeni nu-l pică, ba mai mult, toți îl promovează cu note intre 8 și 10. La finalul cursului, vi se va elibera certificatul de calificare.
Vezi că sunt cursuri multe: bucătar, ospatar, cosmetician, frizer, coafor-manichiurist- pedichiurist, operator introducere, prelucrare validare şi date, îngrijire bătrâni etc
Cursul e gratuit, dar pe parcursul cursului, cursanților li se pot percepe anumite "taxe", săptămânal, de către formator (desi, nu e legal, deci nu ești obligată)
Știu un absolvent de liceu, care nu luase examenul de admitere la inginerie alimentară și s-a inscris la cursul de bucătar/patiser. Mi-a spus că la inceput li s-a predat teorie, iar cand au inceput activitatea practica au inceput si pretentiile formatorului. Li s-a propus să cumpere din banii lor, "materiale pentru curs" (făina, zahar, ulei, carne etc) și li s-a comunicat, cu părere de rău, că fondurile pentru luna in curs s-ar fi "epuizat" deja, deși nu trecuse nici o săptamana. Era ca tine, lipsit de bani, iar pentru că nu putea contribui, decât cu prezența, alături de colegii cursanți, formatorul i-a spus că poate rămâne acasă și să invete pentru facultate. Cu alte cuvinte, să nu deranjeze. Nu contribui, nu papi.winking

PS. La finalul cursului, cam intotdeauna se iveste cineva, dintre cursanți, care să adune o suma modica, din partea tuturor, pentru "prof" (un buchet cu flori, ori un mic dar, drept recunoștință )

| IoanVL a răspuns:

Pentru șomerii remunerați (în plată) primul curs (la alegere) e GRATUIT și OBLIGATORIU (refuzul înseamnă încetarea ajutorului de șomaj). În cazul în care persoana aflată în perioada de șomaj mai dorește să urmeze și un alt curs, din câte știu, se plătește.

Nu cunosc regulile pentru șomerii neremunerați (care nu mai sunt în plată).