| lorena2011 a întrebat:

Bună ziua.
As dori va rog frumos, sa ma ajute cineva pentru ca sunt tare necajita si disperata.
Fiul meu de 20 ani a făcut mai multe credite la ifn-uri pentru jocuri de noroc.Tot salariul îl dădea pe jocuri,de la o luna la alta,e o situație foarte neplăcută. Deși am avut discuții nenumărate cu el,explicându-i ca nu e bine ce face, el a continuat, intrând intr-o depresie, mi-a spus de mai multe ori ca vrea sa se sinucidă.L-am internat la Psihiatrie unde a stat 2 săptămâni, după care medicii l-au pus pe diagnostic cronic și in urma discuțiilor cu ei, ar trebui sa mai stea cel puțin 2 luni(pentru ca doar atât le permite legea).
Am uitat sa precizez ca s-a lăsat și de munca, chiar în ziua internării lui la psihiatrie.
Problema e ca și de acolo a mai făcut 2 împrumuturi cu dobânda f mare la ifn.Eu nu am de unde sa plătesc peste 10000 cu tot cu dobânzi.Problema e ca stand acolo, încă 2 luni, dobânzile cresc, suma creste și el nu va putea plăti banii ăștia.Ameninta în continuare cu suicidul.
Am trimis email la toți creditorii sa nu-i mai dea bani,încă nu am primit răspuns, dar aștept...
Întrebarea mea este,dacă dovedește ca are probleme psihice, oare se poate soluționa cumva, măcar dobânzile sa nu le mai plătească? Sau ce rezolvare vedeți voi?
Va mulțumesc mult pentru atenție și mai ales pentru un sfat, care ar putea sa ma ajute sa -l scap.Ma doare foarte tare ca sunt mama...

39 răspunsuri:
| Voinescu_Catalin_ a răspuns (pentru Violleta2022):

Am inteles. nu pot intelege cum unii atrag astfel de situatii / probleme, in loc sa doarma linistiti pentru a doua zi.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Voinescu_Catalin_):

Sunt oameni crescuti fara educatie, fara simtul raspunderii, oameni care consuma alcool sau droguri si vad realitatea distorsionata, sau oameni care-s putori in viata de zi cu zi, dar spera sa se imbogateasca la jocurile de noroc si-i usor cand consuma droguri si alcool, ca-s tulburati la cap.

| lorena2011 explică:

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și implicare.
Sănătate și numai bine va doresc!
Doamne Ajuta!

| Sophieka a răspuns:

Eu nu m-as sacrifica atat pentru el.

Daca atat il duce capul, lasa-l sa intre in cat mai multe probleme si vezi-ti de viata ta... Re-fa-ti viata.

| lorena2011 explică (pentru adryang78):

Mulțumesc mult pentru răspuns.
Am plătit pana acum 22000 la ifn, a ajuns de a luat și ps din casa și l-a dat la amanet.
Din pacate medicamentele nu își fac efectul dacă el nu vrea sa schimbe nimic în comportamentul lui.
Oricât de mama as fi, dacă ii plătesc în continuare datoriile, nu fac altceva decât sa -l incurajez, e o situație foarte grava.

| lorena2011 explică (pentru Sophieka):

Mulțumesc de susținere.
Asa voi face, din păcate pentru ca a întrecut orice limita.

| Sophieka a răspuns (pentru lorena2011):

Uneori unii trebuie sa ajunga in situatii foarte grave ca sa realizeze ca trebuie sa isi schimbe viata si sa realizeze binele pe care l-au avut.

Ori daca nu si ramane cu probleme mentale...Ce vrei sa faci? Sa-i suflii in f**d toata viata? Sa fi carpa lui care vine sa-i stearga problemele? Sa fi o sluga, o neinsemnata, un nimeni in vant care traieste pentru altul?

Daca poti, si esti proprietara, vinde locuinta in care locuiesti / ati locuit si re-fa-ti viata in strainatate. Mergi sa lucrezi afara si sa ai un nou inceput, fara a te mai uita inapoi. Schimba numarul de telefon, nu da prea multe detalii, unde mergi, la ce firma etc si re-fa-ti viata.

| lorena2011 explică (pentru Sophieka):

Sophieka mulțumesc. Asa ar trebui sa fac,sa ști. Am iubit foarte mult familia, copii, fără sa par o victima spun cu mana pe inima, am făcut tot ce mi-a stat in putință, fără sa reproșez, doar ca trebuie sa se termine calvarul asta o data și o data.
E greu de făcut și ușor de zis, unde lucrez am peste 30 ani de munca,...dar am sa l las sa vina recuperatorii și sa și rezolve singur de acum încolo problemele, altfel nu vad vreo ieșire.

| Sophieka a răspuns (pentru lorena2011):

"Tot ce am iubit nebuneste, ne-a sleit de puteri"

Sursa : https://www.youtube.com/watch?v=VNdVqvYttcc