anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă vreau sa strang niște bani deoparte care este soluția cea mai buna? Sa ii tin acasa sau inrr-un cont? Eu am o suma la care lunar adaug bani si nu stiu ce sa fac. Sa ii tin acasa sa ii depun.

5 răspunsuri:
| laSoledad a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa ii depui intr-un cont curent si nu intr-un cont de depozit sau economii. Ca in depozit nu te lasa sa scoti banii cand vrei si tu poate o sa ai o urgenta si vei vrea la un moment dat sa-i scoti si banca nu te va lasa sau te va taxa foarte mult. Iar dobanzile la depozite nu sunt deloc mari. De aceea, un cont curent are cea mai mare flexibilitate sa scoti banii cand vrei tu.

Acum, conteaza si ce cont curent iti deschizi. Trebuie sa fie un cont curent care nu are comisioane. Ca altfel, luna de luna, comisioanele iti vor micsora suma depusa. Trebuie sa citesti lista de taxe si comisioane de la cateva banci pana sa te decizi la ce banca sa-ti deschizi un cont curent.

Un cont curent potrivit ar fi cel de la Banca Transilvania - VISA CLASSIC, care nu are comisioane.
https://www.bancatransilvania.ro/......a-classic/
https://www.bancatransilvania.ro/comisioane_visa_classic.pdf

Aici poti sa-ti faci cont la banca direct de pe internet https://www.bancatransilvania.ro/neo-cont/

| Mirel4412 a răspuns:

Eu ii depum la un fel de banca, pun cat vreau cand vreau, iar la sfarsitul lunii primesc 3% din bani pe langa banii pe care i am pus

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand sunt sume mai mici gen venitul tau pe o luna, nu prea conteaza unde ii tii, cand se aduna macar cat venitul tau pe 4 luni, ai putea sa ii tii intr-un depozit bancar, sunt si care dau 4% pe an, sau sa iei titluri de stat, sau fonduri de obligatiuni gen certinvest, sau chiar obligatiuni corporative. dupa ce strangi mai mult decat venitul tau pe un an, poti sa incepi sa te diversifici fie in fonduri mutuale, fie ETF, fie imbiliare cu credit, fie actiuni, cand ajungi sa ai mai mult decat venitul tau pe 5 ani, poti sa te diversifici si mai mult, in marfuri, metale, crypto, imobiliare fara credit, actiuni speculative.

| Alinailies a răspuns:

Daca ai copil, poti opta pentru un cont de economii pentru copii la ING.
Comision zero, depui banii pe card la bancomat, ai acces la ei cand vrei dar cu acel card nu poti sa platesti la magazine.
Dobanda nu e mare dar macar nu ai comisioane.
Eu asa strang bani de cativa ani.
Cardul este pe numele tau si al copilului minor(la 18 ani ii revine automat).

| LextorSRL a răspuns:

Cea mai simplă variantă este să îi investești la bursă, într-un index de genul S&P 500. De-a lungul ultimilor 40 ani, profitul mediu este de 10% pe an, ceea ce nu îți poate oferi nicio bancă sub formă de dobândă.
Astfel, 1000 lei investiți azi, cu un profit de 10% anual, înseamnă 2600 lei peste 10 ani. Poți adăuga periodic sume de bani, oricând dorești.
Este de departe cea mai profitabilă variantă de venituri pasive, însă trebuie să faci o minimă informare despre subiect - ce este S&P, cum funcționează, etc. Nimic complicat.
Ca și broker, îți recomand Trading212 sau eToro, brokeri fără comisioane pentru conturile de investiții.
Succes!