Salut! Cred ca: cardul de debit se refera la banii depusi de tine intr-un cont in banca, sau se poate referi la banii de salariu de pe card.
Cardul de credit se refera la rate, imprumuturi.
Sper ca ti-a fost de folos...
O zi buna!
Daniel.
Diferenta este ca la cardul de credit dobanda poate ajunge la 36% pe an. Pe cardul de credit banca iti stabileste un plafon pe care il poti cheltui si in functie de cat cheltuiesti ai o suma minima de plata in fiecare luna.
La cardul de debit primesti 0, 25% dobanda pe an. Pe cardul de debit se incaseaza salariul sau se pot depune bani.
Asta mi se pare ca se invata in clasa a 6 a la tehnologie![]()
Cardul de credit este pentru sume mici si normale, iar cardul de debit este pentru sume foarte mari.Asta se preda in scoala...eu nu stiu altceva despre aceste doua carduri
.
1.Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii proprii.
2.Cardul de credit reprezinta un imprumut, aflat permanent la dispozitia clientului.
Eu asa am invatat in clasa a6a: cardul de credit este cardul de pe care poti folosi o suma de bani chiar daca depasesti banii de pe card dar ei trebuie depusi inapoi pe card(pentru ca cardu de credit e un fel de credit...ca la banca) si cardul de debit :ce suma ai pe el aia o poti folosi
Cardul de credit e atasat la un cont in care banca ti-a dat banuti sub forma de credit, deci e cardul responsabil cu banii care nu sunt ai tai
. si la care mai platesti dobanda din pacate.
Cardul de debit e atasat la un cont curent, de economii in care tu singurel iti depui bani daca doresti sau iti transfera familia, prietenii etc, deci e cardul responsabil cu banutii tai, pe care nu trebuie sa ii dai inapoi nimanui, ba chiar banca iti mai da o dobanda la ei, fie ea cat de mica
Pe cardul de debit sunt banii personali (economii, salariul, pensia ) ii poti folosi cand vrei, pe cardul de credit ai o suma fixa stabilita de banca in functie de salariul sau pensia pe care o ai pe care o poti folosi pentru nevoi personale(practic e un imprumut cu dobanda oferit de banca ). Obligatia ta este ca lunar sa depui o suma de bani numita " suma minim datorata " suma stabilita de fiecare banca in parte in functie de cati bani ai scos de pe cardul respectiv.
amaadina întreabă: