| AlexDorinel a întrebat:

Ce salariu are în medie un vânzător/casier la farmacie?(curiozitate personala)

21 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Farmacistii sunt persoane care au facut o Faculatate de Farmacie (in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie) si pregatesc medicatia intr-o farmacie.
Cei care vand sunt AJUTORUL de farmacist, care este un simplu angajat, putand sa nu aiba cunsotinte medicale, doar liceul si diploma de BAC.
Un farmacist cu facultate, are salariul de cel putin 2 ori mai mare ca a unui ajutor de farmacist (vanzator in farmacie), care-l are in general la 2000-2500 lei/luna.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Eu cunosc farmacista, nu stiu de ce a facut fac aia ca in afara sa vanda ca si asistenul de farmacie nu face in farmacie, ce mai prepara niste alifii, dar si alea dupa reteta data de medic ce sa puna acolo.
Nu vad cu ce se justifica salariu dublu.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mosotti):

Prepararea alifiilor si a medicamentelor este responsabilitatea unui farmacist cu facultate fiind este problema legala, cu care nu se joaca nimnei.
Dar asistenta de farmacie/vanzataore poate vinde orice produs din farmacie fara probleme, ca-i la fel ca orice job de vanzataore.
Tot legal, asistenta de varfamie NU are voie sa dea medicaie si sfaturi medicale la clientela recomandand medicatie, asta cade numai in atrbutiune aunui farmacist profesionsit, dar nici asta nu se respecta in Romania, fiindca vanzatoare se crede despetata si ignora conditia legala, fiindca deh, este in Romanica, unde orice este posibil.

| Feri5 a răspuns (pentru Violleta2022):

Exagerezi. Un farmacist NU a făcut o facultate de medicină, ci una de FARMACIE!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Feri5):

Nu exagerez, doar am omis sa pun toata informatia.
Corect este: Universitatea de Medicina si Farmacie
cu Facultati de: medicina, farmacie si medicina dentara.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Ba are voie si asistenta sa dea sfaturi, eu am intrebat si asistenta cand s-a nimerit la vanzare, si mi-a dat sfaturi ce sa iau si asa mai departe conform problemei mele, mi-a vandut medicatie fara probleme, si mai peste tot unde am fost la toate lanturile de farmacii.
Ca la vanzare e si farmacista si asistenta mai mereu, ca vad eu jos la mine.

Hai sa fim seriosi..., ai nev de fac daca lucri intr-un laborator ceva, nu ca prepari un rahat de alifie, pui ingredientele dupa ce le cantaresti, si amesteci.
Asta e asa de chichi sa inveti ca prostu 5 ani pentru ce?
De parca nu pot si eu sa-ti recomand un medicament daca am studiat fara sa ma duc la fac, hai sa fim seriosi.
Sau sa-ti fac o alifie.

Pe astia cu fac, i-as pune sa faca ceva conform pregatirii lor, nu asa.
Nu sa-i dau dublu salariu degeaba, ca face exact ce face si asistenta.
Ca sa nu mai zic ca de multe ori farmacistii pun pe asistenti sa faca alifiile, culmea! "Cantareste alea si fa reteta de alifie te rog".

| Anthos a răspuns (pentru Mosotti):

Alifiile acelea se prepara respectand niste cantitati si concentratii pe care nu orice om cu 12 clase le poate face. Pe langa acest lucru intre substantele adaugate pot exista diferite interactiuni care trebuie cunoscute. La fel si in cazul medicamentelor, farmacistul cunoaste reactiile adverse ale acestora, interactiuni intre diferite medicamente. Cred ca tu ca pacient ai vrea sa eviti anumite reactii adverse. Nu cred ca un vanzator simplu le conoaste cum nici un asistent de farmacie nu le cunoaste, deseori.

| Mosotti a răspuns (pentru Anthos):

Alifiile alea sunt date pe reteta dar si concentratia, asa ca...nu e problema. Pai am avut eu reteta pentru o cheratoza la mana, era pe reteta tot cat sa puna, stiu ca unul din ingrediente era acid azotic.
Interactiunile trebuiesc cunoscute dar pana si alea sunt scrise pe prospecte, si reactiile adverse, deci nu e...chiar cine stie ce.

Nu fac mai nimic si iau bani in plus nu prea justificat, si asta nu doar eu o spun.
E alta la programare unde trebuie gandeala, inginerie unde daca nu ai minte serioasa, cucu.

De ex unii medici zic sa nu citesti prospectul! Deci sa nu vezi efectele secundare ca sa nu te autosugestionezi negativ.

| Anthos a răspuns (pentru Mosotti):

Medicul nu iti zice si cum sa le prepari. Pentru ca nu cunoaste fiecare excipient ce rol are. Nu poti pur si simplu sa le amesteci si gata alifia. Asa cum nici o prajitura nu o faci amestecand toate ingredientele de-o data si gata. Sunt etape ce trebuie urmate in functie de tipul de produs si de substanta. Sunt scrise pe prospecte reactiile adverse si interactiunile, dar deseori un om de rand nu le intelege. Pe langa acest lucru, de multe ori mergem la farmacie pentru fel si fel de recomandari. Acel farmacist trebuie sa iti inteleaga simptomatologia si sa stie ce sa iti recomande astfel incat sa nu interactioneze cu medicatia ta(daca pacientul ia si alte medicamente sau are alte boli). De multe ori se produc erori de medicatie si asa, cu 5 ani de facultate in spate plus rezidentiat (dar asta se intampla si la medici), ce sa mai zicem de atunci cand recomandarile sunt date de un asistent, mai ales unul incepator. In plus, rolul farmacistului e foarte bine valorificat in tarile vestice prin existenta farmaciei clinice si a camerelor de consiliere. Dar la noi...
Si inginerul si programatorul are rolul lui. Nu trebuie sa fie toata lumea programator sa faca ceva bun pentru populatie si sa fie foarte bine remunerat.

| Anthos a răspuns (pentru Feri5):

Ai fi surprins sa stii ca sunt medici care spun ca Facultatea de Farmacie este mai grea decat cea de Medicina

| Mosotti a răspuns (pentru Anthos):

Mie mi-a zis medicu si ingredientele si cantitatea.
Dar poate sa fie si ca tine, nu te contrazic.

In afara da, e altceva, farmacistul se pricepe la multe, la noi nu e asa.

| Anthos a răspuns (pentru Mosotti):

Da. Ti le-a zis pentru ca sunt niste retete standarde pe care le scrie dupa un protocol. Insa modul in care sunt preparate nu este cunoscut de catre medic, deoarece la medicina nu se face materia tehnica farmaceutica, in schimb la Farmacie se fac 3 semestre de tehnica si inca 2 de tehnica industriala. Si la noi se pricepe farmacistul la foarte multe. Este pregatit din facultate pentru orice. La medicina se face un semestru de farmacologie iar la farmacie se fac 4 semestre, plus alte materii conexe. Problema este ca farmacistului nu i se permite sa isi puna in valoare cunostintele deoarece banul primeaza.

| Mosotti a răspuns (pentru Anthos):

Da, inseamna ca medicu ala a fost exceptie. Dar e adevarat ca de atunci nu am mai avut nevoie de retete de preparate ca sa stiu cum era la altul.

In ce sens nu i se permite farmacistului sa?

| Violleta2022 a răspuns:

@ Iote
Eu personal am 2 cunsotinte in Romania, care nu au facut nici un curs de farmacist sau facultate, doar au terminat liceul si sunt angajate ca asistent farmacist (vanzator) in farmacie.

Răspuns utilizator avertizat
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă căutai informatia pe google, ai fi aflat răspunsul rapid! :)

https://www.google.com/......8.html/amp


https://www.paylab.ro/......-farmacist

| Iote a răspuns:

Nu exista vânzător/casier la farmacie.
Acolo lucreaza doar farmacisti/farmaciste sau asistenti de farmacie. Tot ei/ele incaseaza si banii pentru medicamentele vandute.

Răspuns utilizator avertizat
| Iote a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu vorbesc de patron ci de angajati. Toti au ori facultatea de farmacie, ori postliceala de asistent de farmacie. Nu mai este nimeni fara cunostinte farmaceutice.

| Iote a răspuns:

Jassmina! Nu suntem in Australia!
Nu sunt angajate in farmacii persoane care nu au facut cel putin scoala postliceala de asistenti de farmacie. Nu se angajeaza doar cu un liceu oarecare si diploma de bacalaureat!

Întrebări similare