|

Cum pot sa-mi fac proprii bani la 12 ani? De exemplu S.C.I.M dar e prea complicat pentru varsta mea.Cunoaste cineva si alte metode?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cere bani bunicilor. Ca la varsta ta este singura varianta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te scoli dimineață. Mergi la școală. Vii acasă. Îți faci temele. Aștepți 30 zile și primești ceva ce se numește alocație.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Păi:

1. Îți faci cu maximă seriozitate toate datoriile (lecții, teme, ajutat părinți etc).
2. Economisești. Adică în loc să dai ușor puținii bani pe care îi primești, te gândești de două ori înainte dacă chiar merită să îi consumi.
3. Cauți să te faci util și în proiecte în care poți să ajuți și să primești o mică sumă de bani. Aici contează mult pasiunile pe care le ai, ce îți place cu adevărat să faci. Dacă ai înclinație spre muzică, desen etc... lucrezi în direcția aia și e posibil să scoți și un profit sau cel puțin îți faci niște puncte tari cu care vei putea câștiga peste ceva timp.

Uite, am o ofertă pentru tine. Eu am un proiect pierzător... mă rog, unul în care am investit ceva bani, o pasiune de-a mea, pe care vreau să o valorific:

Am început să pictez tablouri.
Și n-am făcut niciun efort să le vând. Doar arat prietenilor care vin la mine.
Oferta mea e: faci rost de un client... și primești 50% din cât plătește omul pentru tablou.

Exemplu: un tablou la care am lucrat 2 ore și pentru care mă costă materialele probabil vreo 20 de lei: dacă clientul dă pe el 20 de lei, tu ai 10 lei. Iar eu mi-am recuperat 10 lei din investiție și devin mai popular - oamenii care vor vedea tabloul și vor dori ceva asemănător mă vor căuta. big grin

Dacă, în schimb, reușești să găsești un client care să dea 100 de lei, ai 50 de lei. happy Și am și eu un mic profit sau cel puțin n-o să plătesc din buzunar taxele poștale. laughing

Cred că ai înțeles ideea. Asta în cazul în care ți-ar plăcea să dezvolți deprinderi din astea de comerciant. Eu unul urăsc să sugerez cuiva ce să cumpere. De aia stau cu tablourile agățate de pereți încă. laughing

Poți s-o iei ca atare și să-mi scrii la unvecin@protonmail.com ca să povestim amănunte. Sau poți s-o iei ca exemplu: oamenii mari mereu au nevoie de oameni mici și chiar pot să fie dispuși să împartă banii cu ei pentru...2008 - 2052 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai,la 12 ani nu prea ai multe optiuni si parerea mea e ca nu ar trebui sa iti doresti asa multi bani la varsta asta, ci sa iti traiesti copilaria.
Dar, pentru ca sunt tanar si am fost si eu la varsta ta si stiu cum este sa iti doresti ceva foarte mult si sa nu iti permiti si poate nici parintii sa nu te poata ajuta iti voi da niste sfaturi.
Ai putea sa le ceri parintilor(asta e prima varianta); sa ii ajuti cu treburi pe acasa contra cost.Incearca sa pui de o parte niste banuti,orice bani de buzunari ai(nu te apuca de fumat sau nu da banii pe toate prostiile )
In timp,daca esti chibzuit, poate nu te vei imbogati dar vei invata valoarea banilor si cum sa ii cheltui, mai ales daca muncesti pentru ei.
Poti sa imparti pliante sau sa vinzi ziare, poti sa incerci sa ajuti prietenii, familia, vecini in care ai incredere(in general oameni in care ai incredere si stii ca vor sa te ajute) sa ii intrebi daca au nevoie sa ii ajuti cu ceva.De exemplu iarna sa ii ajuti la deszapezire sau vara la treburi prin gradina, nu stiu(la tara la cules de fructe), cauta un job de vara(asta chiar te poate ajuta sa te ridici financiar)si vezi daca te lasa sa lucrezi, dar discuta cu parintii toate astea inainte de toate.
Cred ca de la 14 ani ai putea avea voie dar nu sunt sigur si va rog sa ma contraziceti daca gresesc.
Incearca, in principiu sa fii destept cu banii si sa nu faci nimic prostesc sau imoral(ex:furat) pentru ca nu se merita.Invata,nu grabi lucrurile, stiu ca iti doresti sa cresti si sa ai bani sa nu depinzi de ceilalti dar adevarul e ca nu trebuie sa sari etape si sa stai la scoala, sa gasesti ceva pentru care merita sa inveti, ceva pentru viitorul tau.
Poate nu la sfatul asta te asteptai dar toti care sunt trecuti de o varsta imi vor da dreptate.
Metode de facut bani sunt multe si vor fi intotdeauna, poti sa cumperi ceva ieftin si sa vinzi mai scump(o pereche de adidasi, un telefon etc)Incepi de jos.Nu tepui oamenii si incearca sa fii cinstit in tot ce faci.
Dar cred ca...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Participa la airdropuri de cryptomonede, le ti in portofl si cand te faci mare esti direct bogat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează