| Dima_Alin_1998 a întrebat:

Salut, as vrea sa reusesc sa-mi fac si eu proprii mei bani, ceea ce ar fi mai complicat la varsta mea, deoarece am 14 ani. Vreau sa fie ceva in care ma pot imparti si intre el si scoala, deoarece in acest an am un examen s-a.m.d. M-as fi gandit sa incerc sa fac ceva online, insa nu prea stiu ce. As dori sa mai reusesc sa strang si bani pe langa cei primiti de pe la rude sa-mi pot achizitiona un computer personal, sa nu mai fiu nevoit sa apelez la parintii mei, deoarece si ei au problemele lor cu banii. Mi-am propus ca de in vara sa lucrez in agricultura, deoarece am vacanta insa pana atunci mai este.

9 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Din pacate, nici varsta si nici cunostintele nu-ti permit sa-ti iei un job acum, trebuind sa te limitezi la ceea ce-ti ofera parinti.
In plus fiind un an important pentru tine, cu un examen vital, este mai bine sa nu ai distractii care sa te perturbe de la invatat.
Din pacate, legal nu ai dreptul sa muncesti nicaieri, fiindca legea pedepseste pe cei care exploateaza copii sub 15 ani.

| sierra1 a răspuns:

"bani pe langa cei primiti de pe la rude sa-mi pot achizitiona"

14 ani zici? eu zic să insiști pe direcția de mai sus

| Vântulalb a răspuns:

Eu zic sa te imparti deocamdata intre scoala si scoala. Apoi la vara, la munca unde spui.
Cum vrei sa faci ceva online daca nu ai PC? Ciudat.

| GusticelMititel a răspuns (pentru Vântulalb):

De pe telefon

| Dima_Alin_1998 explică (pentru Vântulalb):

Am un laptop, vreau sa-mi cumpar un Pc nou. Are sens, nu?

| Benny09 a răspuns (pentru Dima_Alin_1998):

Vrei PC ca să joci pe el? Îți va distrage atenția de la școală, de la anumite materii, alte activități și nu vei mai avea timp de prieteni, nu vei mânca și nu vei dormii suficient. Eu când am avut PS4 chiar și 18 ore zilnic îmi petreceam în jocul Call of duty, pur și simplu nu mai aveam viata. Apoi l-am vândut, acum joc doar Call of Duty mobile care e mai puțin fain, dar și asa parcă e mult ( vreo 6 ore/zi, insa acumulate 2+2+2; mai mult de doua ore nu joc, apoi caut altceva de făcut). Însă tot nu se compară cu 18 ore non stop. Crede-ma, ca e foarte tentant și dacă ai intrat în lumea jocurilor și nu știi să ai limite, va fi problematic. Eu am vândut PS4 pentru ca mă tenta rău, mai rău ca țigara este. Și nu sunt copil, apropo! Am dublul vârstei tale plus încă câțiva ani peste.

| Benny09 a răspuns:

Mai așteaptă până la 16 ani, atunci legal te poți angaja cu jumătate de normă.

| AlinMrs a răspuns:

Eu zic sa intrii pe YouTube/Facebook si sa-i dai fallow lui Lorand Soares, Cristian Onetiu, Stefan Mandachi urmarestele materialele si tine cont de sfaturile lor. Daca faci asta, in urmatorii 20 de ani vei ajunge bogat. Tu in momentul de fata ai nevoie de cunostinte si mentori buni, banii vor veni drept urmare ca si o consecinta.

| GusticelMititel a răspuns:

Poti sa faci bani din Youtube sau poti vinde chestii pe OLX